Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Läntisen Keski-Suomen neljän kunnan yhteinen hanke ilmastosuunnitelmien laatimiseksi starttasi marraskuussa, jolloin hankkeeseen rekrytoitu ilmastokoordinaattori Jouni Järvinen aloitti työnsä.

Uuraisten, Multian, Petäjäveden kunnille ja Keuruun kaupungille tullaan hankkeen aikana laatimaan kuntakohtaiset ilmastosuunnitelmat. Ympäristöministeriön 100 % rahoittama hanke kestää kesäkuun loppuun 2025 ja hankkeen vastuukuntana toimii Uuraisten kunta. Kuntien yhteinen hanke antaa mahdollisuuden hyödyntää suunnitelman toteutuksessa yhtä valmistelutapaa jokaisen kunnan erityispiirteet huomioiden.

Hankkeen vetäjänä ja ilmastokoordinaattorina aloittanut Jouni Järvinen on uusiutuviin ja hajautettuihin energiajärjestelmiin erikoistunut energiatekniikan insinööri. Aikaisemmin hän on työskentelyt Keski-Suomen energiatoimisto / Benet Solutions Oy:ssä tehtävinä alueellinen energianeuvonta, energiakatselmukset ja -selvitykset, uusiutuvan energian kuntakatselmukset sekä energian käytön ja tuotannon hiililaskenta. 

Kuntien ilmastosuunnitelmaan tullaan selvittämään kuntakohtaiset päästöt ja suurimmat päästölähteet sekä tavoitteet päästöjen vähentämiseksi. Lisäksi tarkastellaan keinoja, joilla tavoitteisiin olisi mahdollista päästä. Usein päästöjä vähentävillä toimenpiteillä saadaan myös taloudellisia säästöjä. Tärkeimpiä sidosryhmiä ovat kuntaorganisaation toimialat, kuntalaiset, yrittäjät, koulut, seurakunnat sekä yhdistykset ja järjestöt.

Ilmastosuunnitelma on tiekartta, jolla ohjataan kunnan toimintaa kohti vähäpäästöisempää tulevaisuutta ja tulisi olla linjassa kansallisiin ja maakunnallisiin tavoitteisiin. Valtuustokausittain päivitettävästä ilmastosuunnitelmasta tiedotetaan aktiivisesti kuntalaisille. Ilmastosuunnitelma on kunnan yhteinen sitoutuminen kestävään tulevaisuuteen. Se vaatii yhteistyötä, avoimuutta ja osallistumista. Jokainen asukas, yritys ja sidosryhmä voi olla osa tätä muutosta.

 

Yhteystiedot,

Ilmastokoordinaattori

Jouni Järvinen

040 185 3880

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Uuraisten kunnantalo, Virastotie 4, 41230 Uurainen

 

ympäristöministeriö_logo.jpeg