Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Toivotamme kaikki tervetulleeksi hienoon talviseen tapahtumaan Keuruun upeisiin maisemiin ja laduille. Tapahtuma on kaksi päiväinen ja lauanataina on lisäksi Lasten laturetki tapahtuma. Vietä reipas talvilomapäivä ulkoillen ja sen päälle vaikkapa uimahallissa polskutellen.

Laturetken nettisivut

63. Keuruu-Multia laturetki hiihdetään Keuruun ja Multian välisellä 50 km latuosuudella tänä vuonna perinteisesti kahden päivän mittaisena 2.-3.3.2024. Lauantaina hiihdetään vain luistelutyylillä ja sunnuntaina perinteisellä hiihtotyylillä. Lauantaina järjestetään Lasten laturetki Keuruulla hiihtäen kirjastolta Kurkisaareen ja Multialla Sinervän koululla.

Lasten laturetkillä on tarjolla monenlaista toimintaa satuhahmojen opastuksella ja mehutarjoilu. Nuotiolla voi paistella omia eväitä. Lasten laturetkien järjestäjinä toimivat Keuruun Kisailijoiden suunnistusjaosto sekä Multian Mll.

Läntisessä Keski-Suomessa Keuruu-Multia seudulla on ollut erittäin runsasluminen talvi. Se tarkoittaa sitä, että myös reitti on hyvässä kunnossa. Sitä on päästy kunnostamaan ja ajamaan myös latukoneella hyvissä ajoin ennen laturetkeä. Laturetkelle reitti ajetaan yönaikana molempiin päiviin. Lauantaiksi reitti kunnostetaan luisteluhiihtoon, jolloin latua ei ajeta. Sunnuntaiksi reitille tehdään kaksi latua rinnakkain, jolloin siis hiihdetään vain perinteistä. Muita Keuruun ja Multian latuja voi hiihtää koko viikonlopun molemmilla tyyleillä. Järviladut ovat vain perinteiseen hiihtotyyliin. Latujen tietoja löytyy www.ladulle.fi portaalista.

Paikoitusalueita on runsaasti Keuruun uimahallilla ja Multian koulukeskuksessa sekä kuntotalon pihassa. Autoille on runsaasti parkkipaikkoja myös Keuruun Kivelässä kuntoradan lähtöpaikalla.

Laturetki on ilmainen tapahtuma. Maksulliset virkistysasemien palvelut ja voitelupalvelu toimivat aikataulujen mukaisesti molempina päivinä. Kuljetuspalvelu (maksullinen) on aamulla Keuruun ja Multia välillä molempina päivinä. Kyytiin pääsee Keuruulla uimahallilta sekä Multialta kuntotalolta.

Laturetken osanottajamäärät ovat monesti ylittäneet 2000 ja vuodesta 1957 alkaneen laturetken ovat sujutelleet yli 100 000 hiihtäjää. Kävijämäärät kertovat, että laturetken ovat ottaneet omakseen keuruulaisten ja multialaisten lisäksi eri puolilla Suomea asuvat hiihdon harrastajat. Tapahtuman maksuttomuus ja kansanhiihtoperiaate tuovat tilastointiin oman hankaluutensa ja toivotaankin, että kaikki osallistujat täyttäisivät osallistumiskortin. Virkistysasemien lisäksi niitä löytyy reitin varrelta olevista laatikoista, johon niitä voi myös halutessaan palauttaa. Uimahallin palvelut ovat avoinna kaikille molempina päivinä.

Jaa artikkeli Facebookissa