Keuruu kunnosti viime vuonna kaupungin keskustaa kiertävän vesireitin kanootilla kuljettavaksi. Nyt on Haapamäen vuoro saada oma ympyräreittinsä. Haapamäen projekti on keskustan vastaavaa huomattavasti kunnianhimoisempi.
- Kangaslammesta Petäisjärveen laskeva puro avataan kanotoimiseen sopivaksi ja entisen sahan koillispuolelle sekä Kangaslammen eteläpuolelle kaivetaan pieni lampi. Kukkolahdesta kaivetaan pieni kanava Kangaslammen eteläiseen lampareeseen, johon toteutetaan myös uimaranta, kaupunkikehityspäällikkö Timo Määttä selventää kaupungin suunnitelmia.
Melontareitin suunnittelussa otetaan huomioon Haapamäellä kanootilla asioivien lisäksi myös kuntoilevien retkeilijöiden tarpeet.
- Kunnostustyön myötä muodostuu hieno ympyräreitti, jota on ajateltu melottavan vastapäivään, koska silloin melontakuormaa tulee enemmän oikealle kädelle, Määttä kertoo.
Hankkeen moottorina on brändin vahvistaminen ja kestävä kehitys
Kanoottireitit mahdollistavat retkeilyn lisäksi kätevän asioinnin Keuruun molemmissa liikekeskustoissa. Kaupunki kaavailee myös muiden autottomien reittien toteutusta, jotta tulevaisuudessa päästäisiin nauttimaan yhä luonnonläheisemmästä miljööstä.
- Keuruusta halutaan tehdä kestävän kehityksen ja monipuolisten retkeilymahdollisuuksien mallikaupunki, ja siihen tällainen kunnianhimoinen ajatus täysin autottomista taajamista istuu hienosti, sanoo kaupunginjohtaja Noora Pajari.
- Hanke vaatii huolellista lisäsuunnittelua, mutta olemme jo benchmarkanneet muun muassa Venetsian kaupungin vesireitistöjä, Määttä täydentää.
- Vahva visiomme on, että tulevaisuudessa Keuruu tunnetaan luonnonrauhasta sekä niin maitse että vesiteitse kuljettavista retkeilyreiteistään. Emme panisi pahaksemme myöskään Suomen Venetsia nimitystä, nyt kun on kunnolla lähtenyt keurimaan, Pajari maalailee.
Hankkeen ympäristö- ja yritysvaikutusten arviointiin osallistuu konsulttiyritys April&Sill.