Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

JOKO Työelämään -hankkeen työntekijät Anna-Maija ja Riikka portaikon edessä

Keuruun kaupungin työllisyyspalveluissa on käynnistynyt kolmivuotinen hanke, joka tukee maahan muuttaneiden työllistymistä. Hankkeen tavoitteena on madaltaa elinkeinoelämän kynnystä työllistää vieraskielisiä henkilöitä.

JOKO Työelämään -hankkeen yksilöllisesti räätälöitävillä toimilla pyritään tukemaan maahan muuttaneiden henkilöiden työelämään kiinnittymistä.

- Tärkein päämäärämme on työllistää ja kehittää kestävää mallia vieraskielisten työllistymiseen, kertoo hankkeen projektipäällikkö Riikka Palomäki.

Hankkeen tavoitteena on lisäksi edistää maahan muuttaneiden kotoutumista ja osallisuutta.

- Tavoitteenamme on, että maahan muuttaneet löytäisivät oman paikkansa ja perheet kokisivat Keuruun kodikseen, sanoo hankkeen valmentajana työskentelevä Anna-Maija Korpela.

Lisäresursseja ja konkreettisia työkaluja työnhaun ja työskentelyn tueksi

Hankkeen työntekijät voivat auttaa työnhakijoita muun muassa työpaikan etsinnässä, CV:n luomisessa ja verotukseen liittyvissä asioissa. Tuki ei katkea työn saantiin, vaan työntekijät tarjoavat yksilöllistä tukea muun muassa työssä tarvittavan kielitaidon vahvistamiseen.

- Me tarjoamme työnantajilta uupuvaa aikaa ja resurssia, jotta ihmiset pääsisivät osaksi työyhteisöä ja oppisivat työelämässä suomen kieltä, sanoo Korpela.

Hanke toimii linkkinä työnantajien ja -hakijoiden välillä, ja hanketyöntekijät auttavat myös esimerkiksi työsopimusten solmimisessa.

- Jos yritys tarvitsee työntekijää, vaikkapa nyt kesäksi tai pidemmällekin aikavälille, niin meihin voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä. Toimimme apuna niin työntekijöiden löytämisessä, palkkaamisessa kuin perehdyttämisessä, Palomäki lupaa.

Asiakkaiden kanssa voidaan arvioida mahdollisuuksia myös erilaisten työllistävien tukitoimien, kuten palkkatuen ja työkokeilun, hyödyntämiseen.

Yhteistyöstä voimaa työllistymisen tukemiseen

Yksilövalmennuksen lisäksi Palomäki ja Korpela suunnittelevat tapahtumien, tempausten, kampanjoiden ja työpajojen järjestämistä – myös yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Hankkeen kohderyhmänä ovatkin työnantajien ja työnhakijoiden lisäksi erilaiset verkostot, joissa vieraskieliset asioivat.

- Tavoitteena on selvittää, miten voisimme tehdä tehokkaampaa yhteistyötä työllistymisen ja kotoutumisen hyväksi. Otamme mielellämme vastaan kutsuja tapahtumiin ja yhteistyöverkostoihin, Palomäki sanoo.

Euroopan sosiaalirahaston osarahoittaman hankkeen toiminta-aika on 1.1.2024–31.12.2026.

Lisätietoa ja yhteystiedot:

Riikka Palomäki
Projektipäällikkö
040 540 5916
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Anna-Maija Korpela
Valmentaja
040 509 7063
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

JOKO Työelämään -hanke Instagramissa

Keuruun kaupungin, JOKO Työelämään -hankkeen, EU:N ja ELY-keskuksen logot

Jaa artikkeli Facebookissa