Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Parhaat työnantajat -hankkeen projektipäällikkö Hanna Määttä

Kehittämisyhtiö Keulink Oy on käynnistänyt Parhaat työnantajat -hankkeen, joka keskittyy keuruulaisten pk-yritysten työnantajamielikuvan vahvistamiseen, työnantajataitojen kehittämiseen ja alueen elinvoimaisuuden edistämiseen. Hankkeen tavoitteena on luoda työvoiman veto- ja pitovoimaa Keuruulle sekä edistää yritysten vastuullisuutta ja kasvua.

Yrityskäyntien ja Keuruun alueen yritysten kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella yritykset tarvitsevat lisää osaavaa työvoimaa, vastuullista työnantajaosaamista sekä digitaalisia työkaluja kasvua rajoittaviin haasteisiin. Yrityksillä on lisäksi tarvetta verkostoitua alueen muiden yritysten kanssa.

Parhaat työnantajat hanke käynnistää syksyllä mm. vastuullisuuskoulutusten sarjan. Aiheina ovat yritysten vastuullisuustyön perusteet ja olennaisuusarviointi sekä tiedon kerääminen ja raportointi. Hankkeen tavoitteena on näin lisätä yritysten vastuullisuustietoutta ympäristövastuun, sosiaalisen- ja taloudellisen vastuun sekä hyvän hallintotavan toiminnoissa.

- Edistämme alueellisia koulutusmahdollisuuksia uusilla työvoiman täsmäkoulutus- ja rekrytointi malleilla yhteistoiminnassa työvoima- ja koulutusorganisaatioiden, Saskyn ja Gradian kanssa, sanoo Määttä.

Tukena yritysten verkostoitumisessa ja toimintaedellytysten kehittämisessä

Hanke pyrkii edistämään yritysten verkostoitumista ja elinvoiman kasvua. Hanke järjestää Parhaat paikalliset -kampanjan huhti-toukokuussa ja Suomi Puhuu elinvoimaseminaarin Keuruun markkinoiden yhteydessä perjantaina 12.7.2024 klo 12-15. Lisäksi hankkeen koulutuspolut ovat oivia tilaisuuksia yritysten verkostoitumiseen.

Hankkeen tavoitteena on myös tuoda yritysten käyttöön Keuruun TKI-keskuksen palvelut. Tutkimus, -kehittämis ja innovaatiotoiminta -keskus muodostaa aktiivisen verkoston alueen yritysten, tutkimuslaitosten ja oppilaitosten sekä julkisen sektorin toimijoiden kanssa.

Parhaat työnantajat -hanke on avoin kaikille pk-yrityksille, jotka haluavat panostaa työnantajamielikuvansa parantamiseen ja toimintaedellytystensä kehittämiseen. Hanke tekee tiivistä yhteistyötä JOKO työelämään ja OTE -hankkeiden kanssa.

Toteutusaika on 1.1.2024–31.12.2025. Hanke on EU:n osarahoittama ja rahoittajana toimii Keski-Suomen Liitto. Kehittämisyhtiö Keulinkin yhtenä tehtävänä on hallinnoida keuruulaisten yritysten elinvoiman kehittämistä edistäviä hankkeita.

Lisätietoja hankkeesta antavat

Kehittämisyhtiö Keulink:

Hanna Määttä
projektipäällikkö
040 150 5938

Sari Saarinen
kehittämispäällikkö
040 647 5610

Leila Piippa
yritysneuvoja
040 031 4190

sähköpostit ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli Facebookissa