Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Retkeilijä metsäpolulla

Keuruun alueen ja Ylä-Pirkanmaan yhteisellä Matkalla Metsän Sydämessä -hankkeella vahvistetaan alueen luontomatkailun kansainvälistä näkyvyyttä ja toimijoiden yhteistyötä. Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden koordinoima hanke on saanut Euroopan maaseuturahaston ja Leader PoKo ry:n rahoituksen vuosille 2024–2025.

Matkalla Metsän Sydämessä -hankkeen tavoitteena on uudenlaisen, vastuullisen metsämatkailuverkoston synnyttäminen Ylä-Pirkanmaan kuntien (Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat) ja Keuruun alueelle. Hanke nostaa esiin kiinnostavat metsämatkailun palvelut ja niiden näkyvyyden digitaalisissa kanavissa.

Tuloksena syntyy tarinallistettu Matkalla Metsän Sydämessä -alue, jota tuodaan näkyväksi erityisesti kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa. Hanke syventää alueen kuntien pitkään tehtyä matkailun verkostoyhteistyötä (Matkalla Suomen Sydämessä -verkosto).

Kansainväliset matkailijat metsään ja reiteille

Matkailijat ovat yhä kiinnostuneempia luontokohteiden hyvinvointivaikutuksista sekä omasta ympäristövastuustaan. Suomen metsät kiinnostavat niin kotimaassa kuin ulkomailla ja vierailijamäärät ovat kasvaneet erityisesti kansallispuistoissa ja luonnonsuojelualueilla.

- Metsä- ja hyvinvointimatkailun kehittämisessä on suuret mahdollisuudet ja erottuva metsäteema voikin olla uudenlainen alku kansainvälisten matkailijoiden houkutteluun alueelle, kertoo hanketta vetävä matkailukoordinaattori Anni Inkiläinen.

Hankkeessa kartoitetaan ja kootaan yhteen alueen toimijat ja kohteet, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään metsään liittyviä matkailupalveluita. Mukaan on lähtenyt useita keuruulaisia toimijoita. Tavoitteena on myös kytkeä alueen retkeilyreittejä ja niihin liittyviä palveluita kansainväliseen markkinointiin.

Matkalla Metsän Sydämessä -hanke liittyy alueen kuntien ja toimijoiden Sydänalueen palveluiden kehittämiseen. Katso lisätietoja alueen toimijoista sivulta: https://visitheartfinland.fi/fi/meista/

Lisätiedot:

Anni Inkiläinen, matkailukoordinaattori
Mänttä-Vilppulan kaupunki / matkailupalvelut
anni.inkilainen(at)taidekaupunki.fi
p. 044 300 2345

Jaa artikkeli Facebookissa