Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Suomen lippu salossa

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain 27. huhtikuuta Suomen sotaveteraanien kunniaksi sekä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Päivä on Lapin sodan päättymispäivä.

Tänä vuonna päivän teema on Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme. Teema viestii veteraanien perinnön säilymisen ja sen jatkuvan tunnettuuden turvaamisen tärkeydestä.

Keuruun tapahtumien osalta järjestelyistä vastaa syksyllä toimintansa aloittanut Tammenlehvän Keuruun Perinnetoimikunta. Veteraaniperinnön siirto tuleville sukupolville ja veteraaniperinnön tallennus ovat toimikunnan keskeisempiä tulevaisuuden tehtäviä.

Keuruun perinnetoimikunta on kutsunut tänä vuonna koulujen oppilaita seppeleenlaskijoiksi Keuruun ja Haapamäen tilaisuuksiin.

Ohjelma

perjantaina 26.4

klo 12 Seppeleenlaskut Haapamäen ja Pihlajaveden sankarihaudoilla

klo 17.30 Kulttuuritalo Kimarassa:

Sotaveteraanikeräyksissä ansioituneiden henkilöiden huomioiminen

Puhe evl evp Kari Kilpeläinen

Dokumenttitaltiointi: Keuruun lukion sotahistorian kurssimatka Karjalan kannakselle v. 2011.

Jaakko Koppisen editoimalla videolla lukion oppilaat esittelevät laatimiaan sotahistorian tutkielmia eri taistelupaikoilla ja sotaveteraani Pekka Viinikka kertoo sotakokemuksistaan. Tapio Paappanen esitelmöi 1944 suurhyökkäyksen tapahtumista. Lisäksi omine esityksineen videolla Timo Louna, Riitta Vanhanen, Jouko Rauhala, Jaakko Koppinen ja Kerttu Ruhanen. Matkakohteina Viipuri, Summa, Terijoki, Valkeasaari, Pyhäjärvi, Kuuterselkä, Siiranmäki, Äyräpää, Vuoksi, Tali ja Ihantala. Videon pituus 1 tunti 35 min.

Väliaika, vapaaehtoinen kahvimaksu.

Lauantaina 27.4. 

klo 13 Seppeleenlasku Keuruulla

Puhe kirkkoherra Ville von Gross

 

Järjestäjät: Tammenlehvän Keuruun Perinnetoimikunta, Keuruun kaupunki, Keuruun seurakunta ja kansalaisjärjestöt.

Lisätietoja

Virva Asp
Kulttuurisihteeri
040 716 0681
virva.asp(at)keuruu.fi

Jaa artikkeli Facebookissa