Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa

Osallistu ja vaikuta Keuruun tulevaan kaupunkistrategiaan! Osallistumaan pääset tästä vastaamalla avoimeen verkkokyselyyn ke 26.1. klo 12 mennessä.
Vastanneiden kesken arvotaan Keuruun kaupungin toimesta kaksi (2) 50 €:n lahjakorttia Keuruun Megamarkettiin.

Muuta tekstin kokoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Keuruun kaupungille 33 500 euroa digitaalisiin taitoihin liittyvän hyvän pedagogisen toiminnan kehittämiseen varhaiskasvatuksessa.

Valtionavustusta myönnettiin miljoona euroa yhteensä 22:lle varhaiskasvatuksen järjestäjälle. Avustus koskee vuosia 2021-2022.

Avustuksen tavoitteena on parantaa lasten edellytyksiä sekä ymmärrystä, taitoja ja osaamista medialukutaidossa, tieto- ja viestintäteknologisissa taidoissa sekä ohjelmointitaidoissa. Tarkoituksena on lisäksi edistää varhaiskasvatussuunnitelman mukaisten laaja-alaisten taitojen opetusta. Valtionavustus on osa Uudet lukutaidot- kehittämisohjelmaa.

Hankeavustuksella palkataan syksyllä hanketyöntekijä Keuruun varhaiskasvatukseen. Hankkeessa laaditaan varhaiskasvatuksen digitaitoportaat sekä päivitetään paikallinen varhaiskasvatussuunnitelma monilukutaidon sekä tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen osalta. Varhaiskasvatuksen henkilöstölle järjestetään lisäksi koulutusta ja perehdytystä, jonka avulla digiosaaminen sekä valmiudet hyödyntää tätä osaamista kasvatuksellisissa tilanteissa paranevat.

 

Jaa artikkeli Facebookissa