Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Keuruun kaupungille 44 000 euroa avustusta varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen koronaepidemian vaikutusten tasoittamiseksi.

Valtionavustusta myönnettiin yhteensä lähes 40 miljoonaa euroa. Avustusta myönnettiin 278 varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen järjestäjälle. Avustus koskee vuosia 2021-2022.

Avustuksen tavoitteena on varmistaa heikommassa asemassa olevien, erityisen ja tehostetun tuen piirissä olevien, vieraskielisten ja maahanmuuttotaustaisten lasten ja oppilaiden oppimista ja kehitystä. Lisäksi tuetaan niitä lapsia ja nuoria, joiden syrjäytymisen riskiä koronaepidemian pitkittyminen on lisännyt ja ehkäistään koulupoissaoloja ja koulupudokkuutta.

Hankeavustuksella palkataan opetushenkilöstöä. Palkattavalla lisähenkilöstöresurssilla pyritään vastaamaan korona-aikana syntyneisiin tuentarpeisiin ja ennaltaehkäisemään syrjäytymistä. Tavoitteena on lisätä lapsiperheiden hyvinvointia sekä helpottaa lasten opinpolkua ja sen siirtymävaiheita. Lisäksi tavoitteena on koronasta johtuvien tasoerojen kaventaminen ja mahdollisen syrjäytymiskehityksen pysäyttäminen.

Jaa artikkeli Facebookissa