Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupungin sivistyspalveluille on myönnetty 325 600 euron avustus Varhaiskasvatuslain uudistusten muutos- ja jalkautustyöhön vuosille 2022–2023. Kaiken kaikkiaan avustusta jaettiin kunnille yhteensä 34 miljoonaa euroa ja sen käyttöaika ulottuu vuoden 2023 loppuun.

– Keuruulla on valmisteltu jo pitkälle kolmitasoisen tuen uudistamista varhaiskasvatuksessa. Saadulla avustuksella mahdollistetaan myös lisähenkilöstöresurssin rekrytoiminen ryhmiin, jonka myötä tuen tarpeisia lapsia voidaan tukea paremmin omassa päiväkotiryhmässä. Avustuksella palkataan myös koordinaattori kehittämään sivistyspalveluiden palvelupolkumallia ja koordinoimaan lapsiperheille suunnattujen tukipalveluiden toimijoiden välistä yhteistyötä.

Hankkeella luodaan pysyviä toimintamalleja, rakenteita ja toimintakulttuuria yksiköissä. Kolmitasoinen tuki astuu voimaan uudistetun Varhaiskasvatuslain myötä 1.8.2022.

– Varhaiskasvatuslain uudistus on huomioitu myös Keuruun paikallisen varhaiskasvatussuunnitelman päivitystyössä. Merkittävimmät muutokset VaSun päivitystyöhön kohdistuvat nimenomaan tuen tarpeisiin liittyviin uudistuksiin.

Lisätietoa varhaiskasvatuksen tuen ja Varhaiskasvatuslain uudistamisesta voi lukea osoitteesta: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/varhaiskasvatussuunnitelman-perusteiden-paivitys-2021-2022

Jaana Valkonen, Varhaiskasvatuksen vastaava

Puh. 0400 785 572 

Ilmainen kuvapankkikuva tunnisteilla hauska, hymy, ilo

Jaa artikkeli Facebookissa