Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Tulevan talven aikana on mahdollista, että kouluille ja päiväkodeille tulee sähkökatkoja. Olemme varautuneet tilanteeseen hankkimalla luokka- ja päiväkotitiloihin ladattavia valaisimia. Oppilaat voivat halutessaan tuoda oman valolähteen esim. taskulampun pulpettiinsa sähkökatkoja varten.

Oppitunnit, päiväkotitoiminta ja ruokailut pyritään järjestämään mahdollisimman normaalisti. Ruokailut saatetaan joutua toteuttamaan kertakäyttöastioin, mutta aterioiden valmistus on turvattu varavoimalla keskuskeittiöllä. Sähkökatkon aikana lämmönjakelu ja ilmanvaihto keskeytyy, joten pitkän sähkökatkon aikana myös luokka- ja päiväkotitilojen sisälämpötila laskee. Lämmintä vaatetta olisi hyvä olla mukana jokaisena hoito/koulupäivänä.

WC:t toimivat niin kauan, kun vesijohtoverkostossa on painetta, mutta niiden käyttöä pyydetään välttämään sähkökatkojen aikana jätevesipumppaamojen kuormituksen vähentämiseksi.

Lukion opiskelijoiden tulisi huomioida, että sähkökatkojen aikana myös ladattujen työvälineiden eli tietokoneiden ja puhelimien käyttöaika voi jäädä lyhyeksi. Tähän kannattaa varautua kotona siten, että välineet ladataan täyteen ennen koulupäivää, jotta laitteet toimivat myös sähkökatkojen aikana.

Poikkeustilanteissa pyrimme turvaamaan mahdollisimman tavallisen ja turvallisen arjen lapsille ja oppilaille.

Jaa artikkeli Facebookissa