Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

 

Keuruun omistamien puistoalueiden yksittäisistä puunkaadoista ja vaarallisista puista ota yhteys viheraluemestari Heli Nousiaiseen puhelimella tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kiinteistöjen alueella sijaitsevien tonttipuiden kaato vaatii aina rakennustarkastajan luvan. puunkaatolupahakemukseen klikkaa tästä.

Keuruulla on seuraavat hoidetut puistoalueet:

- Kurkisaari, klikkaamalla tästä näet valokuvan (jpg)

- Rantapuisto Lehtiniemen vanhainkodin ranta-alue

- Veteraanipuisto, klikkaamalla tästä näet valokuvan (jpg)


Keuruun kaupunki pyrkii torjumaan vieraslajeja ja estämään niiden leviämistä kaupungin omistamilla maa-alueilla. Torjunta tehdään yhdessä asukkaiden kanssa sekä kaupungin omana työnä kesäaikana.

Yksityisessä omistuksessa olevilla alueilla maanomistaja on vastuussa vieraslajien hävittämisestä, mutta torjuntaan saa ja kannattaa rohkeasti kysyä neuvoja! Keuruun kaupunginpuutarhuri antaa neuvoja vieraslajien torjuntaan, ota yhteys soittamalla

Heli Nousiainen 0400 541 638 tai sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoita havainnoista ylläolevaan sähköpostiin.

Jättipalsami

Kuvassa JättipalsamiJättipalsamin torjuntaan voi osallistua kuka tahansa talkootyönä. Palsamit tulisi mielellään kitkeä tai niittää ennen kukinnan alkua, tällöin kasvimateriaalin voi jättää keräämättä. Kukkivat palsamit tulisi kerätä kasoille ja polkea varret rikki.

Löydät lisätietoa jättipalsamista ja sen torjumisesta vieraslajit.fi - sivustolta!

Saat avattua karttakuvan jättipalsami havainnoista Keuruulla klikkaamalla tästä.

Jättiputki

Kuvassa JättiputkiJättiputket ovat hyvin kookkaksi kasvavia sarjakukkaiskasveja, niiden kukintovarsi on yleensä 2–3 metriä korkea. Jättiputkista on ihmisille terveydellistä haittaa. Jättiputkien kasvinesteen reagoidessa auringonvalon kanssa iholle voi syntyä vakavia palovamman kaltaisia, hitaasti parantuvia tai jopa pysyviä iho-oireita. Niitä ei tule käsitellä ilman asianmukaisia suojavarusteita.

Löydät lisätietoa jättiputkista ja niiden torjumisesta vieraslajit.fi - sivustolta!

 

 

 

Kurtturuusu

Kuvassa KurtturuusuKurtturuusun Rosa rugosa –laji ja sen valkokukkainen muoto Rosa rugosa f. alba on luokiteltu kansallisesti haitallisiksi vieraslajeiksi. Sen sijaan kurtturuususta jalostetut tarhakurtturuusut, eli Rosa Rugosa –lajikkeet, eivät ole sääntelyn piirissä.

Löydät lisätietoa Kurtturuususta ja niiden torjumisesta vieraslajit.fi - sivustolta!

 

 

 


 

(sivuja ollaan parhaillaan päivittämässä, tarvittaessa ota yhteys vapaa-aikapäällikkö Heli Peltolaan heli.peltola(at)keuruu.fi tai p. 040 827 2753.)


Keuruun keskustan alueen roskiksista osa on merkitty tarroilla, jotka tarkoittavat että roskakori on tarkoitettu myös koirankakkapusseille.

Tunnistat ne tästä merkistä:

kuvassa piirroskoira kantaa muovipussia

Kaupungilta saa samanlaisia koirankakkaroskis-tarroja, joilla merkitään pientalojen ulkoroskis, jonka omistaja on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa koirankakkapussiin noukitut jätökset. Lisätietoja saat www.koirankakkaroskis.fi -sivuilta.

Tarroja saa Keuruun kaupungintalon asiointipisteestä osoitteessa Multiantie 5, 42700 Keuruu (linkki kartalle googlemaps.com).


Keuruun kaupungin kunnallistekniikan osasto ylläpitää kaupungin alueen ilmoitustauluja.

Ilmoitustaulujen sijaintiosoitteet:

 • Jyväskyläntie 570, 42700 Keuruu
 • Mäntäntie 530, 42700 Keuruu
 • Multiantie 330, 42700 Keuruu
 • Vanhakirkko, Keuruuntie 1, 42700 Keuruu
 • S-Market, Keuruuntie 9, 42700 Keuruu
 • Teollisuusalue opasteen yhteyteen, Mäntymäentie 1, 42700 Keuruu
 • Teollisuusalue opasteen yhteyteen, Yliahontie 3, 42700 Keuruu
 • Sale, Pihlajavedentie, 42800 Haapamäki
 • Suojan talo, Pihlajavedentie 1, 42800 Haapamäki
 • Jussin auto, Leppäläntie, 42800 Haapamäki
 • Teollisuusalue opasteen yhteyteen, Veturipuistontie 1, 42800 Haapamäki