Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

 

Keuruun omistamien puistoalueiden osalta yksittäisistä puunkaadoista ja vaarallisista puista voi ottaa yhteyttä kaupunginpuutarhuri Heli Nousiaiseen puhelimitse tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kiinteistöjen alueella sijaitsevien tonttipuiden kaato vaatii aina rakennustarkastajan luvan. Pääset lupahakemukseen klikkaamalla tästä.

Keuruulla on seuraavat hoidetut puistoalueet:

- Kurkisaari

- Rantapuisto Lehtiniemen vanhainkodin ranta-alue

- Veteraanipuisto


Keuruun kaupunki pyrkii torjumaan vieraslajeja ja estämään niiden leviämistä kaupungin omistamilla maa-alueilla. Torjunta tapahtuu yhdessä asukkaiden kanssa sekä kaupungin omana työnä kesäaikana.

Yksityisessä omistuksessa olevilla maa-alueilla maanomistaja on vastuussa vieraslajien hävittämisestä, mutta torjuntaan saa ja kannattaa rohkeasti kysyä neuvoja! Keuruun kaupunginpuutarhuri antaa neuvoja vieraslajien torjuntaan, yhteyden saa joko soittamalla sivun oikealla näkyvään numeroon tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Havainnoista pyydämme ilmoittamaan ylläolevaan sähköpostiosoitteeseen.

Jättipalsami

jättipalsami by Terhi Ryttäri SYKE CC BY NC 4.0Jättipalsamin torjuntaan voi osallistua kuka tahansa talkootyönä. Palsamit tulisi mielellään kitkeä tai niittää ennen kukinnan alkua, tällöin kasvimateriaalin voi jättää keräämättä. Kukkivat palsamit tulisi kerätä kasoille ja polkea varret rikki.

Löydät lisätietoa jättipalsamista ja sen torjumisesta vieraslajit.fi - sivustolta!

Saat avattua kartan jättipalsamihavainnoista Keuruulla klikkaamalla tästä.

Jättiputki

jattiputki by Jouko Rikkinen CC BY NC 4.0Jättiputket ovat hyvin kookkaksi kasvavia sarjakukkaiskasveja, niiden kukintovarsi on yleensä 2–3 metriä korkea. Jättiputkista ihmisille terveydellistä haittaa. Jättiputkien kasvinesteen reagoidessa auringonvalon kanssa iholle voi syntyä vakavia palovamman kaltaisia, hitaasti parantuvia tai jopa pysyviä iho-oireita. Niitä ei tule käsitellä ilman asianmukaisia suojavarusteita.

Löydät lisätietoa jättiputkista ja niiden torjumisesta vieraslajit.fi - sivustolta!


 Luontopolut Keuruulla

(sivuja ollaan parhaillaan päivittämässä, tarvittaessa ota yhteys vapaa-aikapäällikkö Heli Peltolaan heli.peltola(at)keuruu.fi tai p. 040 827 2753040 827 2753.)


 Keuruun keskustan alueen roskiksista osa on merkitty tarroilla, jotka tarkoittavat että roskakorin olevan tarkoitettu myös koirankakkapusseille. Tunnistat ne tästä merkistä:

koirankakkaroskis

Kaupungilta on myös saatavilla samanlaisia koirankakkaroskis-tarroja, joilla merkitään pientalojen ulkoroskis, johon roskiksen omistaja on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa koirankakkapussiin noukitut jätökset. sivuilla www.koirankakkaroskis.fi voi halutessaan lisätä oman roskiksensa kakkakartalle. Sen avulla koiranulkoilutusreitin voi suunnitella sen mukaan, missä roskiksia on.

Tarroja voi noutaa Keuruun kaupungintalon asiointipisteestä osoitteessa Multiantie 5, 42700 Keuruu.


Keuruun kaupungin kunnallistekniikan osasto ylläpitää kaupungin alueen ilmoitustauluja.

Taulujen sijainnit