Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun yläkoulu koordinoi koulukiinnittymiseen liittyvien hyvien käytänteiden kansainvälistä Erasmus+- hanketta vuosien 2022-2023 aikana. Euroopan laajuisen produktiivisen (toiminnallisen) oppimisen hankkeen toimijat koostuivat alan opettajista, opiskelijoista, kouluttajista sekä hallinnosta. Hankkeen tavoitteena oli koota, kehittää ja implementoida koulukiinnittymiseen liittyviä matalan kynnyksen hyviä käytänteitä.

Hankkeessa mukana olleet organisaatiot:
• Keuruun yläkoulu, Suomi
• Institut Antoni Pous I Argila, Espanja
• Jyväskylän yliopisto, Suomi
• NNÖMS Bad Vöslau, Itävalta
• Grund- und Realschule plus Gerolstein, Saksa
• Agrupamento de Escolas a Lã e a Neve, Portugali

Jokaisessa hankkeen organisaatiossa on toiminut paikallinen Local Project Group. Paikallisen hankeryhmän tarkoituksena oli tuoda esille paikallisia hyviä koulukiinnittymiseen liittyviä käytänteitä, keskustella hankkeen kautta Keuruulle tulevista hyvistä käytänteistä ja tähän perustuen kehittää paikallisia hyviä käytänteitä. 

Hankkeen tuloksia

  • Verkkosivut www.all-in-ed.com
  • Hyvien koulukiinnittymiseen liittyvien käytänteiden opas kaikilla hankeorganisaatioiden kielillä
  • INEPS (International Network of Productive Learning Projects and Schools) -kongressi 17.-21.4.2023
  • Loppuseminaari ’Link and Sync’ Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksella (Ruusupuisto) 26.-28.9.2023

Lisätietoja 

Arttu Rousi, p. 040 533 6189Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Keuruun yläkoulun joustava perusopetus (JOPO) järjesti kansainvälisen toiminnallisen oppimisen INEPS- kongressin 17.-21.4.2023. INEPS (International Network of Productive Learning Projects and Schools) on vuodesta 1990 toiminut kansainvälinen tuottavan oppimisen järjestö, jonka tavoitteena on edistää ajatusta tuottavasta oppimisesta - oppimisesta toiminnan ja kokemusten kautta.

Koulutustapahtuma järjestettiin osana Keuruun yläkoulun JOPO:n koordinoimaa All In Ed (– A Bet for School Engagement for All) - ErasmusPlus- hanketta. Tapahtuman järjestelyissä oli myös mukana Aluehallintovirasto, joka mahdollisti ilmaisen osallistumisen suomalaisille koulutusalan toimijoille kahden kongressipäivän ajaksi.

Tämä järjestyksessään 31. toiminnallisen oppimisen INEPS-kongressi “Productive Learning – An Answer to the Educational Challenges of 2023?” toi yhteen toiminnallisen oppimisen opettajia, kouluttajia ja muita asiantuntijoja kahdeksasta eri maasta (U.S.A:sta, Japanista, Suomesta, Saksasta, Portugalista, Itävallasta, Ranskasta ja Espanjasta). Suomen kielellä kongressin teema kääntyy vapaasti: ’Toiminnallinen oppiminen – Vastaus vuoden 2023 koulutushaasteisiin?’. Kongressi järjestettiin Jyväskylän yliopiston Ruusupuistolla, Keuruun yläkoululla ja Keuruun TKI- keskuksessa, Hotelli Albassa sekä Laukaan Peurungassa.

Noteeraamisen arvoista on myös se, että kongressiin osallistui 50- vuotisjuhlavuottaan viettävä tuottavan/toiminnallisen oppimisen pioneeri-instituutio New York City as School. Idea joustavan perusopetuksen (JOPO) mallin takana rantautui ensin New Yorkista Saksaan (Stadt als Schule) ja tuotiin sieltä 1990- luvun alussa Suomeen. 2000- luvun alussa Opetusministeriö vakuuttui JOPO- toiminnan vaikuttavuudesta ja vuonna 2009 JOPO kirjattiin perusopetuslakiin. Myös Saksan tuottavan oppimisen instituutti – IPLE- oli edustettuna INEPS- kongressissa.

Toiminnallinen oppiminen – Vastaus vuoden 2023 koulutushaasteisiin?

Neljäpäiväisen INEPS- kongressin aikaisissa esityksissä, vierailuissa, tutustumisissa, työpajoissa sekä keskusteluissa tuli ilmi se, että tuottavalla/toiminnallisella oppimisella on tarjota selkeitä ratkaisumalleja tämän hetken koulutusalan haasteisiin.

Ylemmässä kuvassa Laura Luomaniemi All In Ed- hankkeesta toivottaa Sissel Löfgrenin ja Saara Blomstedt-Ijäksen tervetulleiksi. Alhaalla All In Ed- hankkeen työpajassa työstettiin koulukiinnittymiseen liittyviä hyviä käytänteitä Marta Casasin ja Cristina Dominguesin johdolla. Kuvat: Keuruu JOPO.

Koulukiinnittymisen haaste

Korona-pandemian jälkeen koulutuskenttää ovat kohdanneet uudenlaiset haasteet. Haasteista suurin on oppilaiden koulukiinnittyminen. Oppilaiden kouluun kiinnittymättömyys näyttääkin olevan ongelma kaikissa kongressin osallistujamaissa.

All In Ed- ErasmusPlus- koulukiinnittymisen hanke tarjosi kongressissa tutkittua näkökulmaa koulukiinnittymisen ilmiöön. Hankkeessa mukana oleva Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitos toi keskusteluun ajankohtaista teoria- ja tutkimustietoa. Lisäksi Espanjan ja Portugalin hankekumppanit keräsivät ja työstivät koulukiinnittymisen hyviä käytänteitä työpajoissa käytännön tasolla.

Toiminnallinen oppiminen on tutkimuksen mukaan keskeisen tärkeää koulukiinnittymisen aikaansaamisessa ja vahvistamisessa. Tällöin puuhataankin toiminnallisesta kiinnittymisestä. Yksinkertaistettuna toiminnallisen osallistumisen kautta opiskelija samaistuu toimintaympäristöönsä ja näin kiinnittyy tekemiseen, joko koulussa tai sen ulkopuolisessa oppimisympäristössä, kuten työpaikalla. Tällä on tutkitusti positiivista vaikutusta myös oppilaan akateemiseen koulumenestykseen.

All In Ed- hankkeessa mukana ollut Jyväskylän yliopiston lehtori Tuomo Virtanen summaa kollegansa Jenni Pelkosen kanssa kirjassaan ’Poissa porukasta’ koulukiinnittymisestä seuraavasti, s. 34: ”… vaikka kaikki kolme kiinnittymisen ulottuvuutta (tunneperäinen, toiminnallinen ja kognitiivinen) ovat tärkeitä koulussa suoriutumisen kannalta, näyttää siltä, että nimenomaan toiminnallisen kiinnittymisen merkitys on suurin.”

Käytännön esimerkkejä toiminnallisesta kiinnittymisestä tarjosivat vierailut Keuruun yläkoululla sekä Keuruun JOPO- luokalla. Keuruun JOPO- oppilaat isännöivät kongressivieraita luokassaan kevyen lounaan merkeissä ja saivat vastata lukuisiin kysymyksiin toiminnalliseen oppimiseen liittyen. Oppilaat kertoivat kongressivieraille JOPO- kokemuksiensa lisäksi oppimisesta erilaisissa toimintaympäristöissä sekä, esimerkiksi, tapahtuman järjestämisestä osana toiminnallista oppimistaan.

Matkalla tutustumaan Keuruun yläkoululle

Yläkuva: Matkalla tutustumaan Keuruun yläkoululle.Vieraat olivat otettuja rehtori Jukka Oikarisen lämpimästä vastaanotosta ja koululla vallinneesta ’hienosta ilmapiiristä’.  Aurinkoinen kevätkeli suosi kongressijärjestelyitä koko viikon. Tämäkin hymyilytti kongressivieraita. Kuva: Keuruun JOPO. 

Alakuva: Keuruun JOPO:n oppilaat isännöivät kansainvälistä koulutusporukkaa Keuruulla 18.4.2023. Kuvassa vasemmalta edestä: JOPO- oppilaat Topi Ahonen ja Siina Huisman. Heidän vieressään Espanjan hankekoordinaattori Marta Casas, joka innostui JOPO:sta niin, että tuli elokuussa 2023 vielä viikoksi tutustumaan Keuruun JOPO:n toimintaan. Takana: Tarmo Santamäki, joka oli JOPO:lla suorittamassa NUVA:n ohjaajaharjoittelua. Hänkin on entinen JOPO- oppilas. Kuva: Cristina Domingues.

Työelämän muutosten koulutukselle tuomat haasteet

Nopeasti edistyvän teknologian ja työmarkkinoiden muutosten koulutukselle ja sen järjestämiselle tuomat haasteet ovat tuntuvia. Nämä haasteet heijastuvat monille koulutusaloille sekä niiden eri tasoille. Kysymys onkin, josko koulutuspuoli pysyy mukana yhteiskunnan ja maailman nopeassa muutoksessa. Esimerkiksi, miten merkitykselliseksi oppilaat kokevat koulun ja miten koulutus pystyy vastaamaan heidän tulevaisuusodotuksiinsa - Kaikille aloille ei välttämättä edes ole olemassa alan osaamiseen vaativaa koulutusta. Muun muassa näitä kysymyksiä ruodittiin INEPS- kongressin aikaisissa esityksissä ja keskusteluissa.

Keulink Oy mahdollisti INEPS- kongressilaisille vierailun Keuruulla TKI- keskuksessa, missä raskaiden ajoneuvojen diesel- moottoreita konvertoidaan sähkökäyttöisiksi. Vierailu tarjosikin erinomaisen käytännön esimerkin siitä, miten toiminnallinen oppiminen voi vastata myös tämän päivän työelämän koulutuskentälle asettamille haasteille – työntekijät kouluttautuvat uudelle alalle toiminnallisesti työnteon kautta ja sen lomassa. Näin työ- ja koulutuspuolen kysyntä ja tarjonta kohtaavat joustavasti.

Keulink Oy järjesti INEPS- porukalle hienon mahdollisuuden tutustua Keuruun TKI- keskukseen

Kuvassa Lielahden autokeskus Oy:n Mikko Leppälahti, Keulink Oy:n Sari Saarinen ja Jukka Pellinen sekä INEPS:in prseidentti Holger Mirow. Kuva: Keuruun JOPO.

INEPS- kongressin ehdoton kunniavieras oli New York City as School:in produktiviisen oppimisen pioneeri Bret Schlesinger. Kuva: Valokuvaajamikko.

INEPS- kongressin ehdoton kunniavieras oli New York City as School:in produktiviisen oppimisen pioneeri Bret Schlesinger. Kuva: Valokuvaajamikko.

Mitä seuraavaksi?

INEPS- kongressin järjestäminen oli pitkällisen toiminnan tulos – Keskustelut kongressin järjestämisestä aloitettiin jo ennen pandemiaa. Vaikka valmiutta tapahtuman järjestämiseen jo aiemmin olisi ollut, päätettiin kongressi järjestää kuitenkin vasta huhtikuussa 2023 vallitsevan maailmantilanteen vuoksi. (Edeltävä INEPS- kongressi järjestettiin Saksan Leipzigissä ja Dresdenissä huhtikuussa 2018).

Huhtikuun 2023 INEPS- kongressi ja sen järjestelyt sujuivat mutkitta ja järjestävä taho sai runsaasti kiitosta osakseen. INEPS- kongressin järjestäminen asemoi Keuruuta positiivisesti koulutuspuolella myös kansainvälisesti ja on linjassa nykyisen ’Oppiva yrityskaupunki’- kaupunkistrategian kanssa.

Seuraava INEPS- kongressi on päätetty järjestettäväksi Ranskan Pariisissa keväällä 2025. Sitä odotellessa Keuruun JOPO järjestää yhteistyössä Opetushallituksen ja Aluehallintoviraston kanssa kansallista koulukiinnittymisen JOPO- seminaaria, joka pidetään 25.-26.4.2024 Laukaan Peurungassa. Tapahtuman nimi on ’Kouluun kiinnittyminen - JOPO- opit ja uutta kohti!’ Tapahtumassa on lisäksi ruotsinkielinen rinnakkaisohjelma.

JOPO:n toiminnallisuus ja sen toimintamahdollisuudet nojaavat vahvasti yhteisöllisyyteen. JOPO- toiminta ilman laajaa koulun ulkopuolista yhteistyöverkostoa onkin mahdotonta. Paikallisen, seudullisen ja kansallisen toiminnallisen yhteistyön lisäksi JOPO- toimintaa rikastuttaa myös kansainvälinen toiminta, kuten edellä mainittu INEPS- ja Erasmus+ yhteistyö.

Tekemällä, näkemällä ja kokemalla vahvasti eteenpäin. Tulevaisuus on nuorissa!

P.S. All In Ed- hankkeen web- sivut ovat nähtävissä osoitteessa: http://all-in-ed.com

Arttu Rousi

Keuruun JOPO
All In Ed- ErasmusPlus- hankekoordinaattori

Kaikkia peruskoulun päättäviä nuoria koskee velvollisuus hakeutua toisen asteen koulutukseen yhteishaussa tai jatkuvassa haussa.

Oppivelvollisuutta nuori voi suorittaa ammatillisessa koulutuksessa tai lukiokoulutuksessa. Näiden lisäksi oppivelvollisuutta voi suorittaa myös tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa TUVAssa, TELMA-koulutuksessa tai kansanopistojen vuosi oppivelvollisille-koulutuksessa. Myös aikuisten perusopetus soveltuu oppivelvollisuuden suorittamiseen tietyissä tilanteissa.

Oppivelvollisuus päättyy, kun nuori täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa ammatillisen perustutkinnon tai lukion oppimäärän. Oppivelvollisilla on myös oikeus maksuttomiin oppimateriaaleihin sen vuoden loppuun, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta, ellei hän tätä ennen saa toisen asteen tutkintoa suoritettua.

Lisätietoja antavat:

Opinto-ohjaaja, oppivelvollisuuden kuntavalvoja Helena Puukka, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.tai puh. 0400263923

Hyvinvointijohtaja Marko Nevalainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 0407497718

Lisätietoja oppivelvollisuuden laajentumisesta / OPH

Hakemus oppivelvollisuuden keskeyttämiseksi (pdf)

 

 

Keuruun Urheluakatemia logo 1 1

Lajit

Painopistelajeina ovat taitolinja, jalkapallolinja ja jääkiekkolinja. Taitolinja on taitovalmennukseen painottuva linja, jossa painotetaan erilaisia yleisten urheilu- ja liikuntataitojen kehittämistä. Linja sopii mm. voimistelijoille, team gym-harrastajille, yksilölajien urheilijoille ja muiden joukkuelajien harrastajille. Harjoitukset suunnitellaan yleisesti kaikkia kehittäviksi/tukeviksi harjoitteiksi.

Akatemiavalmentajat lukuvuonna 2024-2025:

Taitolinja: Vaihtuvat KNV:n valmentajat
Jalkapallolinja: Markus Ilmarinen
Jääkiekkolinja: Tino Kohonen
Valinnaisaine: Samu Tuomaala ja Päivi Helander

Tavoitteet

Urheiluakatemiatoiminnan tavoitteena on, että lahjakkaalla urheilijalla olisi mahdollisuus kehittyä ja menestyä urheilijana, opiskella joustavasti valmentautumisen ohella ja siirtyä edelleen työelämään urheilu-uran aikana tai sen jälkeen. Akatemia-toiminnassa keskeistä on tarjota lähellä urheilijaa oikeanlainen kasvuympäristö, joka tukee kilpailu- ja jopa huippu-urheilijaksi kehittymistä.

Toiminnan sisältö

Toiminnan sisältö muodostuu yleisestä liikunnallisten ja motoristen taitojen kehittymistä tukevasta harjoittelusta, painopistelajeissa lajikohtaisista treeneistä, kehontuntemuksen ja lihashuollon harjoittelusta sekä mm. Suomen Olympiakomitean Kasva urheilijaksi - opetusmateriaalin sisältöteemoista. Harjoittelussa on tärkeää monipuolisuus ja ominaisuus-lähtöinen harjoittelu lajiharjoittelun ohella. Lajivalmennusta järjestetään keskimäärin kerran viikossa kouluajan ulkopuolella. Keuruun urheiluakatemiatoiminta kuuluu Jyväskylän urheiluakatemian yhteistyöverkostoon.

Urheiluakatemian leirit lukuvuonna 2024-2025

Lukuvuonna 2024-2025 järjestetään 3-4 kpl 2 päiväisiä leirejä nuorille urheilijoille

 

Leirien ajankohdat:

A) 31.10.-1.11.2024
2) 23.-24.1.2025
3) 6.-7.3.2025 

 

 

Lisätietoja

Keuruun yhteiskoulun yläkoulun rehtori Jukka Oikarinen puh. 040 513 5822,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jalkapallolinjan akatemiavalmentaja Markus Ilmarinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jääkiekkolinjan akatemiavalmentaja Tino Kohonen, puh. 050 564 7652, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

 20240412_110109.jpg

 

Keskitetty ilmoittautuminen 1. luokalle on tammi-helmikuun vaihteessa. Muuna aikana peruskouluun tulevat ottavat yhteyttä suoraan lähikoulunsa rehtoriin. Lähikoulu määräytyy pääsääntöisesti kotiosoitteen perusteella. Jos oppilaalle haetaan paikkaa muuhun kuin lähikouluun, huoltajat järjestävät koulukyydityksen itse.

Kehitysvamman tai muun syyn takia pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevien lasten oppivelvollisuus alkaa 6-vuotiaana. Huoltajan, joka haluaa lykkäystä lapsensa koulunkäynnin aloittamiseen, tulee toimittaa mahdollisimman pian asiaa koskeva hakemus asiantuntijalausuntoineen (psykologinen ja tarvittaessa lääketieteellinen tutkimus) sen alakoulun rehtorille, jonka oppilaaksiottoalueella oppilas asuu tulevan syyslukukauden alussa.

Luokkamuotoista erityisopetusta (pienluokissa) annetaan pääasiassa Keuruun ala-asteen Kivikoululla. Keuruun ala-asteen Kivelän koululla jatkaa 2-4-luokkien pienluokka.

Pienluokkiin voidaan hakeutua kehitysvammaisuuden, yleisten oppimisvaikeuksien, kielellisen kehityksen vaikeuksien sekä käyttäytymisen, sopeutumisen tai sosiaalis-emotionaalisten vaikeuksien takia. Huoltajan, joka haluaa lapsensa sijoittuvan pienluokkaan, tulee toimittaa kouluun ilmoittautumislomake asiantuntijalausuntoineen Keuruun ala-asteen rehtorille.

Edellä mainittua poikkeusta lukuun ottamatta ilmoittautuminen tehdään siis siihen alakouluun, jonka oppilaaksiottoalueella oppilas asuu alkavan lukukauden alussa. Odotettavissa olevasta oppilaan koulupiirivaihdosta tai paikkakunnalta poismuutosta on hyvissä ajoin ilmoitettava ao. koulun rehtorille tai kasvun ja hyvinvoinnin hallintoon.

Keuruun ala-aste

Keuruun keskustan lähiympäristössä asuville lähikoulu on Keuruun ala-aste. Oppilaalle osoitettu koulu ei aina ole maantieteellisesti lähin koulu, vaan oppilas voidaan sijoittaa kumpaan tahansa yksiköistä. Yksiköt toimivat Kivikoululla (Keuruuntie 18) ja Kivelän koululla (Uskalintie 6-8).

Oppilassijoittamisen kriteereinä käytetään opetusryhmien ja luokkien koon tasaamista sekä oppilaan mahdollisia tuen, vuoropäivähoidon, aamu- ja iltapäivähoidon ja kuljetuksen tarpeita. Mahdollisuuksien mukaan voidaan huomioida myös kaveritoiveet ja sisarussuhteet. 

On hyvä huomata, että Keuruun ala-asteen Kivikoululle ollaan perustamassa lukuvuodelle 2025-2026 poikkeuksellisesti kahta alkavaa ekaluokkaa ja Kivelän koululle yhtä. Tämä johtuu lukuvuoden 2025-2026 aloittavien ekaluokkalaisten poikkeuksellisen suuresta määrästä. Seuraavana lukuvuonna aloittavia ekaluokkia on näillä näkymin jälleen kaksi.

Koulumme luokkamuotoinen erityisopetus ja harjaantumisluokkien opetus keskittyvät pääasiassa keskustan Kivikoululla. Kivelän koululla jatkaa lukuvuonna 2025-2026 yksi 3-5 -luokkien pienluokka.

Yhteystiedot

Keskusta / Kivikoulu, osoite:Keuruuntie 18, 42700 Keuruu
Kivelän koulu, osoite: Uskalintie 6-8, 42700 Keuruu

Rehtori Helinä Lähdesluoma, puh. 040 156 2445
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Koulusihteeri Tarja Matilainen, puh. 040 0218 694
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Haapamäen yhteiskoulu

Osoite: Riihontie 15, 42800 Haapamäki

Rehtori Jukka-Pekka Ärling, puh. 040 8470 951
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Koulusihteeri: Merja Koivuranta, puh. 040 4855 730
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Einari Vuorelan koulu

Osoite: Jukojärventie 550, 42700 Keuruu
Rehtori Nina Myllykangas, puh. 040 0365 737
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pohjoislahden ala-aste

Osoite: Koskenpääntie 5, 42700 Keuruu
Rehtori Jane De Monte, puh. 040 7518 280
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   

Toissijaiseen kouluun hakeminen

Huoltajat voivat hakea lapselleen koulupaikkaa muusta kuin oppilaalle osoitetusta lähikoulusta täyttämällä hakemuksen toissijaiseen kouluun Hakemus toimitetaan rehtorille siihen kouluun, josta paikkaa haetaan. Toissijaista paikkaa voi hakea sen jälkeen, kun oppilaalle on tehty päätös ensisijaisesta lähikoulusta. Rehtori toimittaa ulkokuntalaisten koulupaikkahakemukset edelleen Kasvun ja hyvinvoinnin lautakunnalle, joka tekee päätöksen oppilaaksiotosta.

Kouluun voidaan ottaa toissijaisia hakijoita, jos opetusryhmissä on vapaita paikkoja. Etusijalla valinnassa ovat Keuruulla asuvat lapset. Valinta ei saa aiheuttaa lisäkustannuksia, esim. virkojen, toimien tai opetusryhmien lisäystä.

Toissijainen koulu ei ole perusopetuslain tarkoittama lähikoulu, jolloin oppilaaksiottamisen edellytyksenä on, että huoltaja vastaa oppilaan koulumatkojen järjestämisestä ja matkakustannuksista. 

 

Pohjoislahden koulun päärakennus

Pohjoislahden koulun lisärakennus

Yhteystiedot:

  • Posti- ja käyntiosoite: Koskenpääntie 5, 42700 Keuruu
  • Koulun sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  
  • Koulun kanslian puhelin: 040 640 4695

Henkilökunta:

  • Luokanopettaja / koulunjohtaja Jane De Monte, puh. 040 7518 280
  • Luokanopettaja Turo Heinonen (lv 2023-2024)
  • Luokanopettaja Hanna Laakso, sijainen Inka Heikkilä (lv 2023-2024)
  • Koulunkäynnin ohjaaja Mia Valkeapää
  • Keittäjä-siivooja-talonmies Tiina Huuskonen

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulun toiminta on lakkautettu.

Kuva Keuruun yläkoulusta ja lukiosta

Jussi Rainiontie 5 A, 42700 Keuruu

Rehtori:
Jukka Oikarinen
puh. 040 513 5822
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulusihteeri:
Sari Vuorela
puh. 040 186 0604
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lähetä suojattu sähköpostia: koulusihteeri Sari Vuorela
Suojatulla sähköpostilla kannattaa lähettää mm. henkilötietoja tai terveystietoja sisältävät viestit/liitteet, esim. oppilaskortit, muutokset asiakastietoihin, tietopyynnöt jne.
Ohje suojatun sähköpostin lähettämiseen.

Opettajien huone:
puh. 0400 436 388 tai 0400 435 681

Keuruun yläkoulun verkkosivut

 

Yhteystiedot:

Rehtori
Helinä Lähdesluoma, puh. 0401562445 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulusihteeri
Tarja Matilainen, puh. 0400 218 694
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Keuruun ala-asteen verkkosivut

Keuruun ala-aste toimii kahdessa toimipisteessä:

Keskusta / Kivikoulu ja uudisosa

Kuva Keuruun Kivikoulusta

Osoite:

Keuruuntie 18, 42700 Keuruu
Opettajien huone, puh. 0400 701 255

Kivelän koulu

Osoite:
Uskalintie 6-8, 42700 Keuruu
Opettajien huone, puh. 0400 689 612 tai 0400 208 016

 

Kuva Einari Vuorelan koulusta

Jukojärventie 550, 42700 Keuruu

Koulun sähköposti:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulunjohtaja:
Nina Myllykangas
puh. 0400 365 737
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Keittäjä-siivooja-talonmies:
Mari Tiilikainen
puh. 0400 191 608

Einari Vuorelan koulun Facebook-sivut

Sivistyslautakunta on 23.9.2021 valinnut peruskoulujen ja lukion johtokuntien jäsenet, varajäsenet ja puheenjohtajat toimikaudelle 1.8.2021-31.5.2025. Johtokunnan tehtäviä ovat:

  • hyväksyä koulun järjestyssääntö ja turvallisuussuunnitelma
  • valita vararehtori
  • päättää opetussuunnitelman koulukohtaisesta osuudesta
  • päättää lukuvuoden työsuunnitelmasta
  • tehdä esitys koulun talousarviosta sivistyslautakunnalle
  • kehittää koulun ja kodin välistä yhteistyötä
  • päättää oppilaaksiottamisen perusteet; pääsy- ja soveltuvuuskokeet
  • päättää oppilaan pidättämisestä opiskelusta rikostutkinnan ajaksi
  • päättää oppilaskunna toiminnan järjestämisestä
  • päättää koulukohtaisesta oppilashuollon suunnitelmasta ja siihen liittyvästä yhteistyön järjestämisestä
  • valita keskuudestaan edustaja haastattelutilanteeseen kun valitaan koulun vakinaista henkilöstöä

Haapamäen yhteiskoulu

Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet:
Vehmasaho Taija, puheenjohtajaPessinen Minna
Virkki Mika, varapuheenjohtajaSaarilampi Karita
Järvenpää MikaNiinilampi Mika
Hyvätti TainaRintanen Janette
Kotimäki IlariSalminen Maarit
Lampinen Maarit, opettajajäsenForsström Ritva
Koivuranta Merja, muun henkilökunnan edustaja-
Kasvun ja hyvinvoinnin lautakunnan edustaja -

 

Einari Vuorelan koulu

Varsinaiset jäsenet:Varajäsenet:
Ronkainen Anssi, puheenjohtajaKosonen Timo
Kuisma Mari, varapuheenjohtajaElo Merja
Harlamova LeenaHetekorpi Kirsi
Vuoriniemi HeliNeijonen Johanna
Oksanen JaniOksanen Toni
Virta Jarno, opettajajäsen-
Hokkanen Sirkku, muun henkilökunnan edustaja-
Huisman Jukka, kasvun ja hyvinvoinnin lautakunnan edustaja -

Keuruun ala-aste

Varsinaiset jäsenetVarajäsenet
Ollikainen Janne, puheenjohtajaHirvenlahti Juha-Kauko
Kukkamo Katja, varapuheenjohtajaKovanen Merja
Teeriaho Hanna-LeenaKotanen Liisa
Kotanen JuhoKarjalainen Manne
Vienola PetriKovanen Pasi
Rotola-Pukkila Tarja, opettajajäsenValkeinen Johanne
Vuorela Päivi, muun henkilökunnan edustajaSalonen Siiri
Rannikko Auli, kasvun ja hyvinvoinnin lautakunnan edustaja -

Pohjoislahden ala-aste

 Varsinaiset jäsenetVarajäsenet
Laulainen Mika, puheenjohtajaYlönen Matti
Höytiä Heidi, varapuheenjohtajaKolu Sari
Lintula OssiSavikko Anna
Pänkäläinen PäiviRuokola Marko
Rokkonen HanneJokela Jali
Heinonen Turo, opettajajäsenHeikkilä Inka
Heikkilä Janica, muun henkilökunnan edustajaValkeapää Mia
Huuskola Mika, kasvun ja hyvinvoinnin lautakunnan edustaja -

Keuruun yhteiskoulu, yläkoulu ja lukio

 Varsinaiset jäsenetVarajäsenet
Lewis Päivi, puheenjohtaja

Yhteiset varajäsenet:
Sini Roininen ja
Hanna Lahti

Hannus Vesa, varapuheenjohtaja 
Jalonen Ari 
Ollikainen Taru 
Salkinoja Sanna-Mari 
Mantere Teemu, opettajajäsen (yläkoulu)Komulainen Veera
Puukka Helena, opettajajäsen (lukio)Mäkeläinen Markku
Vuorela Sari, muun henkilökunnan edustajaMäkelä Johanna
Sipilä Seppo, Multian kunnan edustaja Miettinen Sanna
Kovanen Pasi, kasvun ja hyvinvoinnin lautakunnan edustaja-

Tapaturman määrittely

Tapaturma on äkillinen, ulkoinen, ruumiinvamman aiheuttava odottamaton tapahtuma, joka sattuu vakuutetun tahtomatta ja ulkoisen tekijän vaikutuksesta. Tapaturmaksi ei katsota tapaturmasta riippumatonta sairautta, vikaa tai vammaa, vaikka ne olisivat olleet oireettomia ennen tapaturman sattumista.

Toiminta tapaturman sattuessa

Tapaturman sattuessa koulussa, ensiavun annon ja jatkohoidon tarpeen arvioinnin hoitaa ensisijaisesti terveydenhoitaja, mutta jollei hän ole paikalla, vastuu on opettajalla tai muulla aikuisella. Tarvittaessa oppilas kuljetetaan ensiapuun Keuruun terveyskeskukseen,  hammashoitolaan tai vakavammissa tapauksissa keskussairaalaan. Koulutyön keskeytyksen vaativasta tapaturmasta ilmoitetaan oppilaan huoltajille, jotta he voivat huolehtia lapsen kuljetuksesta. Jos huoltajia ei tavoiteta tai he eivät pääse paikalle, koulu huolehtii oppilaan toimittamisesta tarvittavaan hoitoon ja hänen mukaansa lähtee koulun henkilökuntaan kuuluva aikuinen. Terveyskeskuksen tai sairaalan vastaanotossa tulee ilmoittaa, että kyseessä on koulutapaturma.

Opettajan tai muun koulun henkilökuntaan kuuluvan, joka parhaiten tietää tapahtuneesta, tulee täyttää ja allekirjoittaa tapaturmailmoituslomake, vaikka välitöntä lääkärinhoidon tarvetta ei olisikaan. Lomake lähetetään viipymättä sivistystoimistoon, jossa tehdään tapaturmailmoitus vakuutusyhtiölle.

Jos tapaturma sattuu koulumatkalla tai hoidontarvetta ilmenee vasta koulupäivän jälkeen, on siitä ilmoitettava koululle heti kun mahdollista ja toimittava em. ohjeiden mukaan.

Tapaturmasta aiheutuneiden kulujen korvaaminen oppilaan huoltajille

Koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa, koulumatkalla ja majoituksessa
sattuneen tapaturman hoito on oppilaalle maksuton (Perusopetuslaki 34 §).

Korvausvelvollisuus koskee välittömiä ja välttämättömiä matka-, hoito- ja lääkekustannuksia.

Korvausvastuu on varsinaisella kouluajalla, työsuunnitelmien mukaisten luokkaretkien, leirikoulujen, koulun urheilutapahtumien aikana ja matkalla suorinta tietä kodista kouluun / koulusta kotiin sattuvissa tapaturmissa. Koulumatkoilla tapahtuneiden tapaturmien, joissa mukana on auto tai muu moottoriajoneuvo, hoitokulut korvaa asianosaisten liikennevakuutus.

Mitä korvataan

Matkakuluina korvataan julkisen kulkuneuvon käyttö, taksimatkoista omavastuuosuus ja yksityisen moottorikäyttöisen ajoneuvon käytöstä vakuutusyhtiön korvaustaksan mukaan (tällä hetkellä 0,33 € / km) niiltä matkoilta, jolloin hoidettava on ollut kyydissä. Jos saattaja on matkan aikana välttämätön, myös hänen matkakulunsa korvataan. Tarvittavat, normaalista poikkeavat koulukuljetukset järjestetään maksutta tai korvataan vanhemmille oman auton käytöstä lääkärintodistusta vastaan. Todistus, jossa on selvä maininta kuljetuksen tarpeellisuudesta, on toimitettava koulutoimistoon kuljetussuunnittelijalle.

Korvaus hoitokuluista koskee julkisen terveydenhuollon palveluja. Yksityisellä vastaanotolla käynnit korvataan vain jos hoitoon on saatu lähete julkisesta terveydenhuollosta tai jos kaupunki on etukäteen päättänyt antaa luvan käyttää yksityisiä terveydenhuoltopalveluja. Jos huoltajat omatoimisesti vievät lapsen yksityiselle vastaanotolle, korvausta maksetaan vain siltä osin, mitä vastaava hoito olisi maksanut julkisessa terveydenhuollossa. Lääkkeistä korvataan lääkärin määräämät reseptilääkkeet, resepti tai sen kopio toimitetaan sivistystoimistoon.

Jos julkisen terveydenhuollon lääkäri ohjaa oppilaan jatkohoitoon, kuten fysikaaliseen hoitoon, eikä hoitoa ole mahdollista järjestää riittävän ajoissa terveyskeskuksessa, kaupunki korvaa yksityisen hoidon kulut. Fysikaalisesta hoidosta korvataan yksi leikkaus- tai kipsaushoidon jälkeinen lääkärin määräämä hoitosarja.

Tapaturmasta aiheutuneen pysyvän haitan, vamman tai invaliditeetin osalta maksetaan korvausta voimassa olevien vakuutusehtojen mukaisesti.

Korvaukset suoritetaan pankkiyhteyksien kautta tositteita vastaan. Kun julkisessa terveydenhuollossa käydessä ilmoitetaan vastaanotolle ilmoittautumisen yhteydessä, että kyseessä on koulutapaturma, lasku tulee suoraan kaupungin sivistyspalveluille. Mikäli lasku tulee kuitenkin huoltajille, he voivat toimittaa sen maksamattomana sivistystoimelle koulutoimistoon.

Jos huoltajat haluavat vakuuttaa lapsensa tapaturmien osalta laajemmin kuin välittömien sairaskulujen osalta, heidän on tehtävä se omalla kustannuksellaan.

Mitä ei korvata

  • Yksityisen terveydenhoitopalvelujen käyttöä, paitsi edellä mainituissa tapauksissa;
  • Henkilökohtaisen omaisuuden vahinkoja, paitsi esim. silmälasien korjauksen tai uusien hankinnan jos ovat korjauskelvottomat, silloin kun tapaturma on vaatinut ensiapuluonteista hoitoa ja / tai tapaturma on aiheuttanut terveydenhoitajan tai lääkärin toteaman ruhjeen, naarmun tai vamman. Jos tapaturmassa on rikkoutunut vain silmälasien linssi / linssit, korvaus ei kata sankojen uusimista. Korjaus / uusien hankinta on suoritettava kahden kuukauden kuluessa  tapaturmasta;
  • Vaatteita, paitsi jos ne ovat rikkoutuneet ensiapuluonteisen hoidon annon yhteydessä:
  • Huoltajan / saattajan työstä poissaoloista aiheutuneita ansionmenetyksiä;
  • Matkakuluja vierailuista lapsen luona sairaalassaolon aikana.

Etenkin ulkomaan matkoja varten on koulun syytä ottaa erillinen matkavakuutus, koska tapaturmakorvausten piiriin eivät kuulu esim. matkatavaroiden katoaminen tai sairastuminen.

Keuruun kaupungin vapaaehtoinen tapaturmavakuutus on Pohjola Vakuutus Oy:ssä.

Ohjeistus on hyväksytty sivistyslautakunnassa 3.4.2012.

Opiskeluhuollolla tarkoitetaan oppilaan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa kouluyhteisössä.

Opiskeluhuolto on oppilaiden hyvinvoinnin tukemista esiopetuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa. Luonteeltaan se on ensisijaisesti ehkäisevää ja yhteisöllistä. Hyvinvointia tukevalla toimintakulttuurilla huolehditaan sekä opiskelijoiden ja yhteisön hyvinvoinnista että ympäristön turvallisuudesta.

Opiskeluhuoltotyön keskeiset tavoitteet tulevat Oppilas- ja opiskelijahuoltolaista. Sen tarkoituksena on edistää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia, opiskelukykyä ja osallisuutta, ehkäistä ongelmien syntymistä ennalta ja turvata varhainen tuki sitä tarvitseville. Tarkoituksena on myös edistää koulu- ja opiskeluyhteisön ja -ympäristön hyvinvointia, terveellisyyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä, yhteisöllistä toimintaa sekä kodin ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä. Lisäksi lain tarkoituksena on turvata oppilaiden ja opiskelijoiden tarvitsemien opiskeluhuoltopalvelujen yhdenvertainen saatavuus ja laatu sekä vahvistaa opiskeluhuollon toteuttamista ja johtamista toiminnallisena kokonaisuutena ja monialaisena yhteistyönä.

Keuruun kaupungin opiskeluhuoltosuunnitelma (Kasvun ja hyvinvoinnin lautakunta 14.6.2023 § 83)

Perusopetukseen kuuluvat peruskoulut (luokat 1-10) ja harjaantumisopetus (luokat 1-10). Keuruulla on 4 koulua, jotka antavat opetusta vuosiluokille 1-6, yksi yhteiskoulu vuosiluokille 0 - 9 ja yksi yläkoulu vuosiluokille 7 - 10. Esiopetusta annetaan kolmella kyläkoululla sekä Haapamäen yhteiskoululla.

Koulujen toiminnan tarkoituksena on antaa oppilailleen nykyaikaisin menetelmin heidän omien edellytystensä mukaista ja hyväksyttyä opetussuunnitelmaa noudattavaa opetusta, jotta he perustiedot ja -taidot saavuttaneena pystyvät hakeutumaan jatko-opintoihinsa, pystyvät sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin sekä saavat perusvalmiudet työelämää varten.

Opetus- ja kasvatustyön perustehtävän toteuttamisen keskeiset työvälineet ovat koulujen opetussuunnitelmat sekä oppilashuollon käsikirja.

Opetussuunnitelmat

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 muutokset / Oppilaan oppimisen ja osaamisen arviointi (pdf)

Keuruun kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 (https://peda.net)

Perusopetuksen lisäopetuksen opetussuunnitelma 2016 (pdf)

Maahanmuuttajien valmistavan opetuksen opetussuunnitelma 2022 (pdf)

Yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelma "Ehjä polku" (pdf)

Yrittäjyyskasvatus aineopinnoissa yläkouluissa (pdf)

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma (pdf)

Muut ohjeet ja suunnitelmat

Työrauhaa, kasvatuskeskusteluja ja kurinpitomenettelyjä koskeva suunnitelma (Pdf)

Keuruun kaupungin esi- ja perusopetuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2023-2026 (pdf)

Ohje poissaolojen seurantaan ja niihin puuttumiseen (pdf)

Sosiaalisen median ohjeet opetus- ja kasvatushenkilökunnalle, muulle henkilökunnalle, oppilaille ja vanhemmille (pdf)