Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Tiedote - AVI:n päätös 15.2.2022

Aluehallintovirasto kumoaa kokoontumisrajoituksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella – Asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuus edelleen varmistettava.

Aluehallintovirasto kumoaa tartuntatautilain 58 §:n mukaisen kokoontumisrajoituksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Sairaanhoitopiirin antaman asiantuntija-arvion perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset kokoontumisrajoitukselle eivät enää täyty. Päätös erilaisten asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisesta käytöstä on voimassa 20.2.2022 asti.

Lue tiedote täältä (avi.fi)

Tiedote - AVI:n päätös 3.2.2022

Lue Sisä- ja Länsi-Suomen aluehallintoviraston päätös täältä (pdf)

Aluehallintoviraston uusi kokoontumisrajoitus Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueelle on voimassa 5.2.–18.2.2022.
Sisätiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää rajatulla osallistujamäärällä, kun käytössä on istumapaikat. Ulkona järjestettäviä tilaisuuksia ei enää rajoiteta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella voidaan sisätiloissa järjestää sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 75 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä.

Päätös kumoaa alueen aiemman kokoontumisrajoituksen ajalta 5.2. - 20.2.2022 (LSSAVI/488/2022). Päätös jää muilta osin voimaan.

 

Tiedote - AVI:n päätös 21.1.2022

Lue päätös täältä 

Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu  yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

Määräys on voimassa ajalla 23.1. – 20.2.2022.

Tällä päätöksellä kumotaan 31.12.2021 annettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueita koskeva Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla antama päätös ajalta 23.1. – 31.1.2022 (LSSAVI/20452/2021). 

 

Koronatiedotus 19.1.2022

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkissä on todettu, että altistuneiden karanteenimääräyksistä luovutaan pääosin KSSHP:n alueella pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että sairastuneiden altistamia henkilöitä ei laiteta enää karanteeniin vaan he voivat mennä päiväkoteihin, kouluihin ja työpaikoille ollessaan oireettomia. Oireisen ihmisen täytyy aina jäädä kotiin, vähintään viiden päivän ajaksi. Mikäli oireet pitkittyvät yli viisi vuorokautta, pitää ottaa yhteyttä omaan terveyshuoltoon.

Taudin jäljitys keskitetään jatkossa terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin. Näin pystytään varmistamaan terveydenhuoltohenkilöstön riittävyys.
Kansalaisia muistutetaan, että jäljitysyksikkö ottaa yhteyttä, kun virallinen PCR -testin on positiivinen. Huomioitavaa on, että pahentuneen koronatilanteen vuoksi tähän voi kulua useita päiviä. Ehdottoman tärkeää on, että positiivisen PCR -testituloksen saanut jää omaehtoiseen karanteeniin odottamaan jäljitysyksikön soittoa.

Koronanyrkki suosittelee noudattamaa THL:n 13.1.2022 tekemää toimintaohjetta kansalaisille mm. koronatestauksiin ja kotitesteihin liittyen: Koronatestit ja kontaktien välttäminen alueilla, joilla testaus ja jäljitys on ruuhkautunut - THL

Lue myös THL:n 14.1.2022 antama suositus varhaiskasvatukseen, kouluihin ja oppilaitoksiin:  THL päivitti suositustaan koronan altistumistilanteista varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa - Uutinen - THL

Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 11.1.22):

Katso tästä linkistä, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä (seututk.fi).

Tiedotetta päivitetään viikoittain tiistaisin ja tarvittaessa.

Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Älä soita vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Rokotusajanvarauspuhelin on ruuhkaantunut ja takaisinsoitto voi kestää jopa viikon. Jätähän vain yhden soittopyynnön. Jo annettua rokotusaikaa ei voi aikaistaa.
Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

 • 1. ja 2. rokotus: kaikki yli 12-vuotiaat
 • 3. rokotus: kaikki yli 18-vuotiaat ja voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat

Voit varata rokotusajan sähköisesti tai puhelimitse. Suuren kysynnän vuoksi rokotusajat varataan nopeasti loppuun. Sähköisiä aikoja avataan lisää varattavaksi alkuvuodesta.
5–11-vuotiaiden lasten rokotuksista tiedotamme alkuvuodesta. Soitamme riskiryhmiin kuuluvien 5-11 -vuotiaiden lasten vanhemmille.
4. rokotusannosten ajanvarauksesta (voimakkaasti immuunipuutteisille) tiedotamme myöhemmin.

Jo sovittujen ajanvarausviikonloppupäivien lisäksi koronarokotuksia ilman ajanvarausta on tulossa:
Keuruulle su 23.1.22 klo 9-15 ja ke 16.2.22 klo 8.30-15.30 Keuruun terveysasema 2. krs aikuisneuvola.

Kaupungin korona-tiedote 3.1.2022 kokoontumisrajoituksista ja koronapassin käytöstä

Ajalla 3.-31.1.2022 yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa korkeintaan 20 henkilölle. Koronapassilla ei voi tätä määräystä kumota.

Perustoiminnassa, kuten kirjastolla, uimahallilla ja nuoristotiloilla ei ole rajoituksia, eikä niissä edellytetä toistaiseksi koronapassia. Yleisissä tiloissa on vahva maskisuositus.

Lisätietoa voimassa olevista rajoituksista aluehallintoviraston sivuilta (avi.fi)

Tiedote 26.12.2021: Koronatartuntoja valtuustoseminaarissa 21.12.

Usealla Keuruun kaupunginvaltuuston strategiaseminaariin osallistuneella on todettu koronatartunta. Lisäksi moni oireinen odottaa koronatestiin pääsyä. Seminaari järjestettiin tiistaina 21.12.2021 Hotelli Keurusselällä. Myös muutamalla hotellin työntekijällä on todettu oireita.

Keuruun kaupunki kehottaa kaikkia tilaisuuteen osallistuneita tai Hotelli Keurusselällä 21.12.2021 vierailleita tarkkailemaan oloaan ja hakeutumaan koronatestiin oireiden ilmaantuessa.

Keuruulla noudatetaan Keski-Suomen koronanyrkin sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ohjeita ja rajoituksia

Tästä linkistä pääsee lukemaan alueen koronavirusepidemiatilanteesta ja annetuista suosituksista (ksshp.fi).

Kaupungin korona-tiedote 14.12.2021 kokoontumisrajoituksista ja koronapassin käytöstä

Keuruun kaupunki noudattaa aluehallintoviraston 3.12.2021 antamaa määräystä Länsi- ja Sisä-Suomen toimialueelle ajalla 6.-31.12.2021 yleisötilaisuuksissa: Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa korkeintaan 50 henkilölle.

Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin määräystä ei tarvitse noudattaa. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä on noudatettava rajoituksia.

Perustoiminnassa, kuten kirjastolla, uimahallilla ja nuoristotiloilla ei ole rajoituksia, eikä niissä edellytetä koronapassia. Yleisissä tiloissa on vahva maskisuositus.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi ladata Omakannasta. EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina. Koronapassia edellyttävissä tilaisuuksissa se kysytään vain yli 16 vuotiailta.

Lisätietoa voimassa olevista rajoituksista aluehallintoviraston sivuilta (avi.fi)

Tiedote 9.12.2021:

Pohjoislahden ala-asteella on todettu koronavirustartuntoja. Tartuntatautilääkärin mukaan tämän hetkisen käytänteen mukaisesti kokonaisia ryhmiä koskevia karanteeneja pyritään välttämään. Jäljitystyö on tällä hetkellä ruuhkautunut ja mahdollisia karanteenisoittoja joutuu odottamaan useamman päivän ajan. Mikäli oppilas asetetaan karanteeniin, siitä ilmoitetaan huoltajalle erikseen tartuntatautiviranomaisen toimesta.

Tiedote 7.12.2021:

Koronavirukselle altistumisen vuoksi Navikka toimintakeskus on suljettu pe 10.12.2021 saakka tartuntatautilääkärin suosituksen mukaisesti. Jäljityksestä ja jatko-ohjeista vastaa terveydenhuollon tartuntatautiviranomaiset.

Navikka kioski ja Puoti ovat normaalisti auki.

Tiedote 3.12.2021:

Navikka toimintakeskus on varotoimena suljettu perjantaina 3.12. mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Jäljityksestä ja jatko-ohjeista vastaa terveydenhuollon tartuntatautiviranomaiset.

Senioritalo Metsätähden vierailurajoitukset ovat päättyneet ja Metsätähden päiväkeskustoiminta käynnistyy normaalisti tiistaina 7.12.

Tiedote 29.11.2021:

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen (KSSHP) tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) päätyi tänään kokouksessaan tehdyllä päätöksellä määritelemään koko KSSHP:n alueella leviämisalueeksi. 

Koronanyrkki on esittänyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle pyynnön kokoontumisrajoituspäätöksestä KSSHP:n alueelle. Mahdollinen päätös kokoontumisrajoituksista tulee myöhemmin aluehallintovirastolta. Myös leviämisalueelle kuuluvat ravintolarajoitukset astuvat STM:n päätöksellä voimaan todennäköisesti vielä tämän viikon aikana. Linkki tiedotteeseen.

Tiedote 25.11.2021:

Senioritalo Metsätähden vierailujen rajoitus jatkuu tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaisesti tiistaihin 30.11.2021 saakka. Metsätähden päiväkeskustoiminta on tauolla perjantaihin 3.12.saakka. Tällä pyritään huolehtimaan asukkaiden ja henkilöstön turvallisuudesta.

KSSHP:n koronanyrkin 21.11.21 tiedote:

Katso tästä linkistä tietoa KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanteesta ja annetuista suosituksista (ksshp.fi).

Tiedote 19.11.2021

Kotihoidossa kahdella työntekijällä on todettu positiivinen koronatestitulos. Mahdollisten altistumisten vuoksi tartuntatautilääkäri ohjeistaa välttämään vierailuja Metsätähdessä 28.11. saakka. Metsätähden päiväkeskustoiminta on tauolla 26.11. saakka. Kotihoito on ollut yhteydessä asukkaisiin ja omaisiin. Muusta jäljityksestä vastaavat terveydenhuoltoviranomaiset.

Tiedote 8.11.2021

Pihlajaveden ala-asteella on todettu positiivinen koronatartunta. Jäljittäjät ovat ottaneet yhteyttä huoltajiin ja asettaneet karanteeniin ne oppilaat, joita karanteeni koskee.

Lisätietoja: Sivistysjohtaja Marika Savukoski, p. 040 749 7718

 

TIEDOTE 1.11.2021 

Keuruun vanhuspalveluissa Suvantokodissa on todettu yhdellä työntekijällä positiivinen koronatulos.  Yksikköä ei suljeta, mutta tartuntatautilääkäri suosittelee välttämään vierailuja, kunnes yksikön asukkaat on tartuntatautilääkärin suosituksen mukaan testattu.  Yksiköstä informoidaan omaisia. Muusta jäljityksestä vastaa terveydenhuoltoviranomaiset.

Mari Kolu, vs perusturvajohtaja puh.  040 7616308


Aurinkolinnan Nallenautit ryhmässä on todettu positiivinen koronatartunta. Jäljittäjät ovat ottaneet yhteyttä huoltajiin ja asettaneet karanteeniin ne lapset, joita karanteeni koskee.

Keuruun varhaiskasvatus Jaana Valkonen p. 0400 196504 ja Ulla Nybacka p. 0400 429543


TIEDOTE 13.10.2021 / Keski-Suomen seututerveyskeskus:

Seututerveyskeskus on päivittänyt ohjeistustaan koronajäljityksestä ja karanteeneista. Katso ohjeistus tästä linkistä (seututk.fi).

Tästä linkistä voi katsoa ajankohtaista tietoa seututerveyskeskuksen koronarokotustiedotteista.

TIEDOTE 23.9.2021 / Keski-Suomen seututerveyskeskus:
Korona-altistumisia Multian, Keuruun ja Haapamäen alueella

Multian, Keuruun ja Haapamäen alueella on viimeisen viikon aikana tullut laajamittaisia korona-altistumisia ja niistä johtuvia tautitapauksia. Tartuntaketju on alkanut zumba-tapahtumasta Multialla la 18.9. Tapahtumassa olleita kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Lisätietoja:
Apulaisylilääkäri Matias Lahti, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 014 269 0175

Tiedote 17.9.2021 

Keuruun vanhuspalveluissa hoivaosasto Tarhialassa on todettu yhdellä työntekijällä positiivinen koronatulos. 
Tilanteesta on konsultoitu sairaanhoitopiirin infektiolääkäriä. Yksikköä ei suljeta, mutta tartuntatautilääkäri suosittelee välttämään vierailuja yksikössä 22.9. saakka.  Jos joku yksikön asukkaiden omaisista haluaa kuitenkin vierailla, sitä ei voida kieltää, mutta noudatetaan turvallisten vierailujen ohjeistusta (maski ja hygieniaohjeet).

Yksikön asukkaille suositellaan testausta tartuntatautilääkärin ohjeen mukaan.
Henkilökuntaa ei ole asetettu karanteeniin. He ovat suojautuneet maskeilla kohtaamisissa ja noudattaneet hygieniaohjeistuksia. 

Jäljityksestä vastaa terveydenhuoltoviranomaiset.

 

Tiedote 14.9.2021 - uusia rokotusaikoja Keuruulla EDIT 16.9.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

 • Kaikki yli 12-vuotiaat

Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi kannustamme kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi.

Koronarokotteita on nyt hyvin saatavilla, joten järjestämme Seututerveyskeskuksen terveysasemilla rokotuspäiviä myös ilman ajanvarausta.

 • To 16.9. klo 14:30–17:30 Haapamäen koulu, alakerta
  Rokotetaan n. 50 ensimmäistä tulijaa.
 • Pe 17.9. klo 8:30–15.30 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
  Rokotetaan n. 80 ensimmäistä tulijaa.
 • La 25.9. klo 9–16 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
  Rokotetaan n. 100 ensimmäistä tulijaa, käytössä Modernan rokote.
 • Ke 29.9. klo 12–15.30 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
  Rokotetaan n. 60 ensimmäistä tulijaa.
 • Pe 8.10. klo 8.30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
  Rokotetaan n. 40 ensimmäistä tulijaa.
 • Pe 15.10. klo 8.30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
  Rokotetaan n. 40 ensimmäistä tulijaa.

Kaikissa rokotuspäivissä on käytössä Modernan rokote.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

Vaikka sinulla olisi jo rokoteaika varattuna myöhemmälle ajankohdalle, voit halutessasi tulla näihin rokotuspäiviin ilman ajanvarausta. Aiemmin varaamasi aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

Varauduthan odottamaan vuoroasi rauhassa ja tarvittaessa ulkona, jotta saamme säilytettyä turvavälit sisätiloissa. Muistathan edelleen käyttää maskia.

Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Vältäthän soittamasta vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

 

Tiedote 10.9.2021

Keuruun kaupungin koronanyrkki on kokoontunut perjantaina 10.9. ja todennut, että Keuruun alueen koronatilanne on rauhoittumassa ja terveysviranomaisten hallinnassa.  Mahdolliset jatkotartunnat on todettu jo altistuneilla henkilöillä.

 

Tiedote 9.9.2021 - muokattu 13.9.21

Keuruulla on viimeisen viikon aikana ollut aktiivinen koronatautirypäs Haapamäellä. Sairastuneet on määrätty eristykseen, lähialtistuneet ja sairastuneiden altistuneet perheenjäsenet ovat karanteenissa. Jäljitystyötä ja näytteenottoa tehdään tarpeen mukaan. Tartuntatautien torjunnan näkökulmasta tilanne on edelleen hallinnassa, ja tässä vaiheessa esimerkiksi koulun sulkemiselle ei ole tarvetta.

Lapset, nuoret ja ei-riskiryhmiin kuuluvat sairastavat taudin yleensä oireettomana tai tavanomaisin flunssaoirein ja myös riskiryhmäläisistä ne on rokotettu, jotka haluavat rokotteen. Rokotus antaa merkittävän lisäsuojan vakavaa tautimuotoa kohtaan erityisesti riskiryhmäläisille. Tilannetta on arvioitu yhdessä Seututerveyskeskuksen tartuntatautilääkärien ja sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa.

Keuruun koronanyrkki kokoontuu aktiivisesti ja tiedottaa, mikäli tilanteeseen tulee muutoksia.

Muistetaan kaikki omalta osalta edelleen käyttää lähikontakteissa maskia, huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Terveydenhuollossa on nyt rokotteita hyvin saatavilla. Joten nyt kannattaa rokote hakea, jos et ole sitä jo tehnyt.

Walk in -rokotukset Keuruulla:

 • Pe 10.9. klo 12–15 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan n. 20 ensimmäistä tulijaa, käytössä Modernan rokote.
 • To 16.9. klo 14:30–17:30 Haapamäen koulu. Rokotetaan n. 50 ensimmäistä tulijaa, käytössä Modernan rokote.
 • Pe 17.9. klo 8:30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan n. 40 ensimmäistä tulijaa, käytössä Modernan rokote.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 8 viikkoa.

Vaikka sinulla olisi jo rokoteaika varattuna myöhemmälle ajankohdalle, voit halutessasi tulla näihin rokotuspäiviin ilman ajanvarausta. Aiemmin varaamasi aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

Varauduthan odottamaan vuoroasi rauhassa ja tarvittaessa ulkona, jotta saamme säilytettyä turvavälit sisätiloissa.

Muistathan edelleen käyttää maskia.

Lisätietoja:

Tiedote 6.9.21

Keuruun kaupungin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on viime päivinä määrätty useita oppilaita ja lapsia karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Haapamäen yhteiskoululla on ilmennyt useita koronatapauksia, minkä johdosta oppilasryhmiä ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Keuruun ala-asteella yksi luokka on karanteenissa luokassa ilmenneen koronatapauksen johdosta. Haapamäen päiväkodissa osa lapsista ja henkilökunnasta on karanteenissa. Yksittäisiä kyytioppilaita em. tapauksiin liittyen on myös asetettu terveysviranomaisten toimesta altistuskaranteeniin.

Karanteeniin määrättyihin oppilaisiin ja lasten perheisiin on otettu terveysviranomaisten toimesta yhteyttä ja annettu heille ohjeet karanteenista. Karanteeni koskee vain niitä lapsia ja oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen. Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Koulut tiedottavat huoltajille Wilman kautta karanteeniajan opiskelutavoista ja kouluruokailujen järjestämisestä.

Haapamäen alueen tilanne terveysviranomaisten mukaan
Terveysviranomaisten näkemyksen mukaan erittäin harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta koronainfektio on lapsilla ja nuorilla vähäoireinen eikä uhkaa vakavasti terveyttä. Valtaosa väestöstä on saanut kaksi rokotetta, jotka tarjoavat hyvän suojan vakavaa infektiota vastaan. Sekä tutkimustulosten että käytännön kokemusten mukaan tauti tarttuu kouluoloissa yllättävänkin heikosti.
Kansallinen ja maakunnallinen linja on, että koulujen tilapäinenkin etäopetukseen siirtäminen on viimeinen vaihtoehto epidemian hillitsemisessä. Tautitilanne on terveysviranomaisten mukaan Haapamäen alueella hallinnassa eikä terveydellisiä perusteita koulun sulkemiselle ole, joten Haapamäen koululla voidaan jatkaa lähiopetusta normaalisti. Terveysviranomaiset eivät suosittele myöskään lasten ja nuorten siirtämistä omaehtoisesti etäopetuksen piiriin.

 

Päivitys 3.9.2021 

Tiedote lasten ja oppilaiden koronakaranteenista

Keuruun kaupungin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on viime päivinä määrätty useita oppilaita ja lapsia karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin määrättyihin oppilaisiin ja lasten perheisiin on otettu terveysviranomaisten toimesta yhteyttä ja annettu heille ohjeet karanteenista. Karanteeni koskee vain niitä lapsia ja oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen. Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.
Koulut tiedottavat huoltajille Wilman kautta karanteeniajan opiskelutavoista ja kouluruokailujen järjestämisestä.

 Sivistysjohtaja Marika Savukoski, puh. 040 749 7718 

 

24.8.2021

STM:n ohjauskirje liittyen yleisötilaisuuksien rajoitussuosituksiin

Tästä linkistä voi lukea STM:n ohjauskirjeen liittyen yleisötilaisuuksien rajoitussuosituksiin (pdf).

Jaa artikkeli Facebookissa