Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Kehittämisyksikön kuulumisia

Kehittämistehtäviä koko yhteistoiminta-alueella hoitaa maaseutusihteeri Anna-Liisa Liettyä. Kehittämisyksikön toiminnasta ja ajankohtaisista asioista löydät tietoa Maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 -kohdasta!

--------------------------

Uutiskirje 4/19

Uutiskirjeessä on

  • Pientareista ja suojakaistoista
  • Tukiyhteenvedoista
  • Luomun ja ympäristösitoumuksen vuoden 2020 huomioitavia asioita
  • Opas aloittavalle marjanviljelijälle
  • Myynnissä paaleja ja äes
  • Maataloustoimistojen loppu- ja alkuvuoden aukioloajat

Ja ennenkaikkea...

Oikein hyvää joulun aikaa ja satoisaa uutta vuotta 2020!

Uutiskirje on kokonaisuudessaan luettavissa täältä:

pdfUutiskirje_4-2019.pdf

pdfLuomuesitys_joulukuu2019.pdf

----------------

Sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun tai aloittaneelle viljelijälle

Mitä pitää ottaa huomioon? Mistä löytyvät kaikki yhteystiedot? Kuka auttaa tilan kehittämisessä?

Tässä lyhyessä oppaassa koostetusti linkejä, viranomaisia, yhteystietoja ja vinkkejä sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun sekä jatkosuunnitelmiin tilan jatkajan näkökulmasta. Opas täydentyy ja päivittyy mm. maakuntauudistuksen vaikuttaessa yhteystietoihin.

Opas uudelle viljelijälle

-------------

Keski-Suomi: Maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen ProAgria ovat koostaneet yhteen oppaaseen maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut Keski-Suomessa KS_hyvinvointipalvelut_esite.pdf

--------------------

Hallintoyksikön kuulumisia

Eläinten hyvinvointikorvausta haetaan 31.1.2020 mennessä (1-vuotinen sitoumus) vipu-palvelussa tai ruokaviraston nettisivulta saatavalta lomakkeella 472.

Vipu-palvelussa tai paperilomakkeella 461 ilmoitetaan  17.2.2020 mennessä niiden eläinten määrät, jotka viljelijä haluaa otettavaksi huomioon luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksen, sika- ja siipikarjatalouden tuen, luonnonmukaisen tuotannon korvauksen ja eläinten hyvinvointikorvaustuen laskennassa: esimerkiksi hevoset, jotka on rekisteröitynä Hippoksen hevosrekisterissä.


Uusia tukioikeuksien siirtoja voi  tehdä - huomaa kuitenkin, että omistus voidaan siirtää vain aktiiviviljelijälle. TARKISTA, vastaavatko tilasi tukikelpoinen pinta-ala ja tukioikeuksien määrä toisiaan.Ylimääräiset tukioikeudet siirtyvät kahden vuoden käyttämättömyyden jälkeen kansalliseen varantoon.

Aktiiviviljelijän ajantasainen liitelomake 103A saadaan  Vipu-palvelusta  tai toimistossa tukioikeusrekisteristä tulostettua siirtohakemuksen liitteeksi, muun maanomistajan 103 A-lomakkeen saa vain toimistosta. Siirtoa 103B-lomakkeella haetaan kesäkuun puoliväliin mennessä, sen jälkeen haetut siirrot tulevat voimaan vasta  seuraavana vuonna.
***********************************************

Eläinrekisteri-ilmoitukset naudoista, lampaista ja sioista on hyvä tarkistaa ajan tasalle hyvissä ajoin ja niiden kanssa kannattaa olla tarkkana koko ajan, ettei 7 vrk:n ilmoitusaika ylity.

Nauta- lammas- ja vuohitilojen on tehtävä  osallistumisilmoitukset kotieläintukijärjestelmiin kotieläintaloutta aloittaessaan  Paperilomake osallistumisilmoituksiin on nro 184.

Vipu-palvelusta tilatiedot. Maatila-osiosta voi nähdä tietoja mm. viherryttämistuen velvoitteista, ympäristökorvaustuen kohdentamisalueista, pysyvistä nurmista ja tukioikeuksista. Lohkotiedot-osiosta voi tarkistaa lohkojen korvauskelpoisuuden LHK-, ympäristökorvaus-, luomu- ja pohj.hehtaarituissa.
**************************************************

Yritystulkki Agri - maatalousyrittäjien talouslaskentaan

Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alue tarjoaa Jadelcons Oy:n tuottaman YritystulkkiAGRI -talouslaskentaohjelman alueen kaikkien maatalousyrittäjien, turkistarhaajien, kirjanpitäjien ja opiskelijoiden käyttöön.  Lue lisää...


Maaseutusihteerit ovat kesälomalla pääsääntöisesti kesä-heinäkuulla.Loma-aikana palvelemme kaikissa kiireellisissä maaseutuhallinnon asioissa koko YTA alueella, kun soitat paikalla olevan maaseutusihteerin numeroon tai lähetät sähköpostin osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kiireellisiä maaseutuhallinnon asioita voivat olla esim. muutokset haetuissa tukihakemuksissa, hirvi- ja petoeläinvahinkoilmoitukset sekä uudet hukkakaurailmoitukset.

LOMAT 2020

Keuruu Marjukka Kautto 040 572 1336:
 
Keuruu/Multia Tarja Saramäki, ma-ke Keuruulla to-pe Multialla 0400 321 108

Petäjävesi Päivi Lehtomäki 0400 542 220

Ruovesi/Mänttä-Vilppula, Heidi Kuutti-Selkee 044 715 1302

Kuhmoinen,  Marja-Leena Rajala 040 5540887

Virrat Hannu Hintala 044 715 1305

Jämsä Niina Vilen 040 848 3791

Kehittämisyksikkö Anna-Liisa Liettyä 040 6487352