Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alueen

 

 

Uutiskirje 3/23

Vuosi 2023 alkaa olla hallinnon toimenpiteiden osalta pulkassa.
Vuoteen sisältyi tukihaun kannalta suuria muutoksia, kokonaan sähköinen tukihaku sekä uudistettuja tukiehtoja ja uusia tukimuotoja.
Kevään koulutuksia käytiin ennakkotietojen perusteella ja tässä pitkin tukivuotta on huomattu, että ihan kaikki asiat eivät menneet kuten keväällä oletettiin: syysilmoitus, jonka piti olla syksyllä, on nyt siirretty alkuvuoteen, ympäristökorvauksen toimenpiteenä oleva koulutus on siirtynyt myöhemmälle keväälle.

Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisia suuressa määrin työllistänyt tukioikeusjärjestelmä lopetettiin vuoden 2022 loppuun mutta tilalle on tullut uusia tehtäviä hallinnollisten tarkisteiden muodossa.
Satelliittiseurantaa vähän pelättiin mutta loppujen lopuksi siitäkin selvittiin aika helposti, eikö.

Vuoden 2023 tuet on nyt saatu suurimmalta osaltaan maksuun, loppueriä sitten maksetaan kevään mittaan Ruokaviraston antaman aikataulun mukaan.

Keuruun yhteistoiminta-alueen osalta on myös muutoksia tulossa. Ensin ne pienemmät mutta toki tärkeät: Virtain kaupungin maaseutuasioista vastannut Hannu Hintala jää eläkkeelle vuoden vaihteessa ja hänen tilalleen on valittu agrologi AMK Osmo Morri.
Isompi muutos odottaa vuoden päästä: Keuruun kaupunginvaltuusto on 11.12.2023 pitämässään kokouksessa irtisanonut maaseutuhallinnon yhteistoimintasopimuksen. Vuosi 2024 toimitaan vielä entiseen tapaan, sitten odottaa uudet kuviot kaikkia yhteistoiminta-alueeseen kuuluneita kuntia.


Hyvää joulua kaikille!

Maaseutuhallinto

Uutiskirje 3/23 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä


UUTISKIRJE 2/23

Uutiskirje 2/23 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä


UUTISKIRJE 1/23

Uutiskirje 1/23 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä

Uutiskirje 2/22

Uutiskirje 2/22 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 1/22

Uutiskirje 1/22 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 4/21

Uutiskirje 4/21 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 3/21

Uutiskirje 3/21 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 2/21

Uutiskirje 2/21 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 1/21

Uutiskirje 1/21 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Varautumiskirjeen (Pirkanmaa) voit lukea pdf-muodossa tästä linkistä ja varautumiskirjeen liitteenä olevan "Maatilan kevättöiden tarkistuslistan" voi ladata pdf-muodossa tästä linkistä. Tarkistuslista kannattaa tulostaa ja täytettynä säilyttää paikassa, josta muutkin maatilan vastuu/varahenkilöt sen tarvittaessa löytävät.

--------------

Uutiskirje 5/20

Uutiskirje 5/20 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 4/20

Uutiskirje 4/20 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

-------------

Uusi/päivitetty opas

Uusi ja päivitetty opas uudelle viljelijälle, spv:n suunnitteluun ja maatilan muutostilanteisiin on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Muutostilanteissa ota myös yhteyttä ajoissa oman kunnan maaseutusihteeriin.

 -------------------

Uutiskirjearkisto:

Uutiskirjeessä 3/20 mm. tukihaku ja maksuaikataulut, MMM:n väliaikaiset tuet, maaseutuhallinnon loma-ajat: Uutiskirje 0320 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Uutiskirjeessä mm. Tukihaun aikataulu, ohjeita Vipu-palvelun käyttöön, luomu ja myyntikasvivaatimus ja Korona-infot: Uutiskirje 0220 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Uutiskirjeessä mm. poikkeusolot ja koronan vaikutuksia maatalouteen, tukihakukoulutuksien aikatauluja ja materiaateja: Uutiskirje 0120 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Uutiskirjessä 0419 mm. muistutus pientareista ja suojakaistoista, tukiyhteenvetojen postituksesta, luomun ja ympäristösitoumuksien jatkosta vuonna 2020, opas aloitteleville marjanviljelijöille: Uutiskirje 0419 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto)