Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alueen

Uutiskirje 3/21

Jämsän maaseututoimessa on aloittanut 10.9.2021 Niina Vilenin viransijaisena Petteri Savolainen.  Petteri Savolainen on aikaisemmin työskennellyt mm. Laukaan yhteistoiminta-alueella maaseutusihteerinä sekä Keski-Suomen Ely-keskuksessa tarkastajana. Kosketusta maatalouteen on myös oman tilan kautta, jossa harjoitetaan marja- ja hedelmä sekä avomaan tuotantoa.

1.    Syysilmoitukset

Huomioi, että syysilmoitusaika päättyy torstaina 28.10.2021, ei siis lokakuun viimeisenä päivänä.

Tee syysilmoitus lohkoista, joilla toteutat toimenpidettä pellon talviaikainen kasvipeitteisyys. Jos olet levittänyt lantaa tai lannoitteita ja haluat toimenpiteestä korvauksen, tee ilmoitus myös toimenpiteistä

Jos et voi noudattaa maatalousmaan tukikelpoisuusehtoja (viljelykelpoisuus, alan avoimuus, täydentävät ehdot) koko kalenterivuotta, voit perua pinta-alaperusteiset tuet lomakkeella 145 tai vapaamuotoisella kirjallisella ilmoituksella peruslohkolta, kasvulohkolta tai pienemmältä lohkon osalta.

Lisätietoja syysilmoituksista Ruokaviraston sivuilta.

2.    Tavoitteellinen maksuaikataulu

Syyskuu

Rahoituskurin palautus (2020)

- maksaminen alkaa 30.9.2021

 

Lokakuu            ​

Luonnonhaittakorvaus (2021)

- kotieläinkorotus maksetaan vuonna 2022

​- maksuprosentti noin 85%

- maksaminen alkaa 7.10.2021

                          

Luonnonmukaisen tuotannon korvaus (2021)

- kotieläinkorotus maksetaan vuonna 2022

- maksuprosentti noin 85 %

- maksaminen alkaa 7.10.2021

 

Loppuvuoden 2021 aikataulu täsmentyy lähempänä maksuajankohtaa. Ruokaviraston sivuille päivittyy tarkemmin loppuvuoden aikataulu. Tavoitteelliseen maksuaikatauluun voit tutustua Ruokaviraston sivuilla.

3.    Melan tapahtumakalenteri             

Melan tapahtumakalenterissa erilaisia hyvinvointitapahtumia- ja koulutuksia myös etänä (ja maksuttomiakin). Tutustu Melan tapahtumakalenteriin Melan sivuilla. Esimerkkejä tulevista tapahtumista/etävertaisryhmistä:

 

Etävertaisryhmiä eri teemoilla:

  • SPV:tä suunnittelevat nuoret, Jaksamisen rajoilla, Luopuminen elämäntyöstä, Osa-aikaiset maatalousyrittäjät, Maatilan uusi yrittäjä

Vahva mieli-itseluottamusta yrittäjyyteen koulutus (etänä)

Webinaari. "Hyvinvointia kellon ympäri”

  • luennoitsijana liikuntalääketieteen erikoislääkäri ja juontaja Pippa Laukka

Uutiskirje 3/21 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 2/21

Uutiskirje 2/21 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 1/21

Uutiskirje 1/21 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Varautumiskirjeen (Pirkanmaa) voit lukea pdf-muodossa tästä linkistä ja varautumiskirjeen liitteenä olevan "Maatilan kevättöiden tarkistuslistan" voi ladata pdf-muodossa tästä linkistä. Tarkistuslista kannattaa tulostaa ja täytettynä säilyttää paikassa, josta muutkin maatilan vastuu/varahenkilöt sen tarvittaessa löytävät.

--------------

Uutiskirje 5/20

Uutiskirje 5/20 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

Uutiskirje 4/20

Uutiskirje 4/20 on luettavissa pdf-muodossa tästä linkistä.

-------------

Uusi/päivitetty opas

Uusi ja päivitetty opas uudelle viljelijälle, spv:n suunnitteluun ja maatilan muutostilanteisiin on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Muutostilanteissa ota myös yhteyttä ajoissa oman kunnan maaseutusihteeriin.

 -------------------

Uutiskirjearkisto:

Uutiskirjeessä 3/20 mm. tukihaku ja maksuaikataulut, MMM:n väliaikaiset tuet, maaseutuhallinnon loma-ajat: Uutiskirje 0320 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Uutiskirjeessä mm. Tukihaun aikataulu, ohjeita Vipu-palvelun käyttöön, luomu ja myyntikasvivaatimus ja Korona-infot: Uutiskirje 0220 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Uutiskirjeessä mm. poikkeusolot ja koronan vaikutuksia maatalouteen, tukihakukoulutuksien aikatauluja ja materiaateja: Uutiskirje 0120 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Uutiskirjessä 0419 mm. muistutus pientareista ja suojakaistoista, tukiyhteenvetojen postituksesta, luomun ja ympäristösitoumuksien jatkosta vuonna 2020, opas aloitteleville marjanviljelijöille: Uutiskirje 0419 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto)