Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Sovittelu tarjoaa rikosten ja riitojen osapuolille mahdollisuuden kohdata toisensa ja käsitellä tapahtuman aiheuttamia haittoja. Sovittelu on vapaaehtoista, maksutonta, puolueetonta ja luottamuksellista. Eniten sovitellaan väkivaltarikoksia, omaisuusrikoksia ja ilkivaltaa sekä erilaisia riita-asioita.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu on lakiin perustuva (Laki rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelusta 9.12.2005/1015) palvelu. Sen järjestää valtakunnallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Keski-Suomen osalta palvelun tuottamisesta vastaa Jyväskylän kaupunki, mutta palvelu on tarkoitettu kaikille Keski-Suomen asukkaille. Sovittelupalvelu on asiakkaille vapaaehtoista, maksutonta ja puolueetonta.

Keski-Suomen sovittelutoimisto palvelee

Keski-Suomen sovittelutoimisto organisoi sovittelutoimintaa Keski-Suomen maakunnan alueella, selvittää aloitteiden soveltuvuuden sovitteluun sekä kouluttaa ja ohjaa vapaaehtoisia sovittelijoita tehtävässään. Sovittelutoimisto neuvoo sovitteluun liittyvissä asioissa. Toimisto seuraa sopimusten toteutumista sekä tiedottaa sovittelun tuloksesta viranomaistahoja, kuten poliisia ja/tai syyttäjää sekä alaikäisten kohdalla oman alueen sosiaalitoimistoa.

Lisätietoa ja yhteystiedot

Lisätietoa rikos- ja riita-asioiden sovittelusta sekä Keski-Suomen sovittelutoimiston yhteystiedot löydät Jyväskylän kaupungin sivuilta / rikos- ja riita-asioiden sovittelu.