Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Maataloustuet 2021

Viljelijät voivat nyt ilmoittaa vuonna 2020 hallinnassaan olleiden sikojen, siipikarjan, hevosten ja ponien määrät verkkoasiointipalvelu Vipussa (https://vipu.ruokavirasto.fi). Eläinmääräilmoitusten jättöaika päättyy 17.2.2021.  Lisätietoja voit lukea Ruokaviraston verkkosivuilta.

Eläinten hyvinvointikorvauksen sitoumus on haettavissa verkkoasiointipalvelu Vipussa (https://vipu.ruokavirasto.fi) 18.1.–17.2.2021. Korvausta vuodelle 2021 voivat hakea nauta-, sika-, lammas-, vuohi- ja siipikarjatilat. Lisätietoja voit lukea Ruokaviraston verkkosivuilta.

Viljelijätukien tavoitteelliset maksuajankohdat päivittyvät Ruokaviraston verkkosivuille.

Tukihakukoulutukset 2020

Kevään 2020 tukihakukoulutukset ovat katsottavissa seuraavista linkeistä:

MTK-Pirkanmaan Farmarin teematieto -hankkeen tukihakukoulutus (tallenne youtube-sivustolla)

Keuruun yhteistoiminta-alueen omat koulutusvideot (tallenteet KeuruunYTA youtube-kanavalla)

 

Ruokaviraston sivuilta löytyvät hakuoppaat sekä koulutusvideoita

Muutokset kasvukaudella

Jos tukihakemuksella ilmoitettu kasvi jostain syystä jää kylvämättä, lohkosta pitää tehdä "tukien perumisilmoitus" lomakkeella 145 niiden tukien osalta, joita lohkon kasvusto ei täytä. Lomake toimitetaan kuntaan. Näin turvataan tuen saanti muiden lohkojen osalta.

Luonnonolosuhteista johtuvat satovahingot kirjataan vain lohkokirjanpitoon, sillä satovahinkojen korvausjärjestelmää ei enää ole.

Muuta

Muistathan, että Vipu-palvelu on osoitteessa www.ruokavirasto.fi ja sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla. Tukihaussa vipun karttanäkymä on 
hieman muuttunut vuodeksi 2020 ja siihen on tullut uusia ominaisuuksia. Peruslohkomuutoksiin on myös lisätty uusi ominaisuus eli vipun lohkoluettelon "lisätoiminnot" osasta löytyy "peruslohkon poisto maataloustuotannosta". Kaikkia muitakin peruslohkomuutoksia (yhdistäminen, jako,uusi) voi tehdä vain ennen kasvulohkojen perustamista. Muutokset  lähetetään kuntaan ja kunta hyväksyy tai hylkää muutoksen.

Hakuopas 2020 julkaistaan vain sähköisenä www.ruokavirasto.fi -sivustolla. 

Maataloushallinnon lomakkeita on saatavilla Ruokaviraston sivuilta.

 


Maisemakuva rypsipellostaLehmiä laitumella