Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Maataloustuet 2022

Ruokaviraston tukihakukoulutus on katsottavissa Ruokaviraston sivuilta kahden viikon ajan. Sivulta löytyvyät myös muut tukihakukoulutuksen materiaalit!

Viljelijätukien tavoitteelliset maksuajankohdat päivittyvät Ruokaviraston verkkosivuille.

Tukihakukoulutukset vuodelta 2021

MTK-Pirkanmaan Farmarin teematieto -hankkeen tukihakukoulutus (tallenne youtube-sivustolla)

Keuruun yhteistoiminta-alueen omat koulutusvideot (tallenteet KeuruunYTA youtube-kanavalla)

 

Ruokaviraston sivuilta löytyvät hakuoppaat sekä koulutusvideoita

Muutokset kasvukaudella

Jos tukihakemuksella ilmoitettu kasvi jostain syystä jää kylvämättä, tee lohkosta "tukien perumisilmoitus" lomakkeella 145 niiden tukien osalta, joita lohkon kasvusto ei täytä. Lomake toimitetaan kuntaan. Näin turvataan tuen saanti muiden lohkojen osalta.

Jos lohkolle on kylvetty eri kasvi kuin päätukihaussa on ilmoitettu, ilmoita oikea kasvi kuntaan vapaamuotoisesti sähköpostilla tai kirjeitse.

Luonnonolosuhteista johtuvat satovahingot kirjataan vain lohkokirjanpitoon, sillä satovahinkojen korvausjärjestelmää ei enää ole.

Muuta

Muistathan, että Vipu-palvelu on osoitteessa www.ruokavirasto.fi ja sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla. Tukihaussa vipun karttanäkymään tulee vuosittain pieniä muutoksia ja uusia ominaisuuksia. Vipun lohkoluettelon "lisätoiminnot" osasta löytyy "peruslohkon poisto maataloustuotannosta". Kaikkia muitakin peruslohkomuutoksia (yhdistäminen, jako,uusi) voi tehdä vain ennen kasvulohkojen perustamista. Muutokset  lähetetään kuntaan ja kunta hyväksyy tai hylkää muutoksen.

Hakuopas 2021 julkaistaan vain sähköisenä www.ruokavirasto.fi -sivustolla. 

Maataloushallinnon lomakkeita on saatavilla Ruokaviraston sivuilta.

 


Maisemakuva rypsipellostaLehmiä laitumella