Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Kehittämisyksikön kuulumisia

Kehittämistehtäviä koko yhteistoiminta-alueella hoitaa maaseutusihteeri Anna-Liisa Liettyä. Kehittämisyksikön toiminnasta ja ajankohtaisista asioista löydät tietoa Maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 -kohdasta!

--------------------------

Uutiskirje 3/19

Uutiskirjeessä on

  • Suojavyöhykkeistä
  • Syysilmoituksista (erityisesti kasvipeitteisyydestä): Muista palauttaa syysilmoitus 31.10.2019 mennessä!
  • Pirkanmaan ja Keski-Suomen Maatilojen varautumiskoulutuksista (VAP-koulutukset): Virroilla 5.11. ja Tikkakoskella 13.11.
  • Maatalousyrittäjien virkistäytymistapahtuma LA 9.11. klo 11-15 Keuruun keilahallilla
  • Kasvinsuojelukoulutus ja asiaa hukkakauran kemiallisesta torjunnasta LA 16.11. klo 12-15 Ruovedellä: Mahdollisuus suorittaa kasvinsuojelututkinto samassa yhteydessä
  • Henkilöstömuutoksia Keuruun yhteistoiminta-alueella

Uutiskirje on kokonaisuudessaan luettavissa täältä:

Uutiskirje_0319.pdf

----------------

Sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun tai aloittaneelle viljelijälle

Mitä pitää ottaa huomioon? Mistä löytyvät kaikki yhteystiedot? Kuka auttaa tilan kehittämisessä?

Tässä lyhyessä oppaassa koostetusti linkejä, viranomaisia, yhteystietoja ja vinkkejä sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun sekä jatkosuunnitelmiin tilan jatkajan näkökulmasta. Opas täydentyy ja päivittyy mm. maakuntauudistuksen vaikuttaessa yhteystietoihin.

Opas uudelle viljelijälle

-------------

Asiakaspalautekyselyn tulokset

Keväällä koko yhteisteistoiminta-alueella toteutettiin asiakaspalautekysely. Kyselystä on nyt laadittu lyhyt tiivistelmä ja siihen voi tutustua tästä. Kiitämme kaikki vastanneita ja kyselyn pohjalta varmasti tullaan palaamaan joihinkin kehitysideoihin. 

---------------------------

Keski-Suomi: Maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen ProAgria ovat koostaneet yhteen oppaaseen maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut Keski-Suomessa KS_hyvinvointipalvelut_esite.pdf

--------------------

Hallintoyksikön kuulumisia

Uusia tukioikeuksien siirtoja voi  tehdä - huomaa kuitenkin, että omistus voidaan siirtää vain aktiiviviljelijälle. TARKISTA, vastaavatko tilasi tukikelpoinen pinta-ala ja tukioikeuksien määrä toisiaan. Ylimääräiset tukioikeudet siirtyvät kahden vuoden käyttämättömyyden jälkeen kansalliseen varantoon.

Ajantasainen liitelomake 103A saadaan  Vipu-palvelusta tai toimistossa tukioikeusrekisteristä tulostettua siirtohakemuksen liitteeksi. Siirtoa 103B-lomakkeella haetaan kesäkuun puoliväliin mennessä, sen jälkeen haetut siirrot tulevat voimaan vasta  seuraavana vuonna.
***********************************************

Eläinrekisteri-ilmoitukset naudoista, lampaista ja sioista on hyvä tarkistaa ajan tasalle hyvissä ajoin ja niiden kanssa kannattaa olla tarkkana koko ajan, ettei 7 vrk:n ilmoitusaika ylity.

Nauta- lammas- ja vuohitilojen on tehtävä  osallistumisilmoitukset kotieläintukijärjestelmiin kotieläintaloutta aloittaessaan  Paperilomake osallistumisilmoituksiin on nro 184.

Vipu-palvelusta tilatiedot. Maatila-osiosta voi nähdä tietoja mm. viherryttämistuen velvoitteista, ympäristökorvaustuen kohdentamisalueista, pysyvistä nurmista ja tukioikeuksista. Lohkotiedot-osiosta voi tarkistaa lohkojen korvauskelpoisuuden LHK-, ympäristökorvaus-, luomu- ja pohj.hehtaarituissa.
**************************************************

Yritystulkki Agri - maatalousyrittäjien talouslaskentaan

Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alue tarjoaa Jadelcons Oy:n tuottaman YritystulkkiAGRI -talouslaskentaohjelman alueen kaikkien maatalousyrittäjien, turkistarhaajien, kirjanpitäjien ja opiskelijoiden käyttöön.  Lue lisää...