Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Hallintoyksikön kuulumisia

Tukioikeusjärjestelmä jatkuu vielä - muista hakea tukioikeuksien hallinnan siirto, kun uusit pellonvuokrasopimusta, johon tukioikeudetkin ovat liittyneet.
Tukihakuun valmistautuessasi tarkista, vastaavatko tilasi tukikelpoinen pinta-ala ja tukioikeuksien määrä toisiaan. Ylimääräiset tukioikeudet siirtyvät kahden vuoden käyttämättömyyden jälkeen kansalliseen varantoon.

Ajantasainen liitelomake 103A saadaan Vipu-palvelusta tai toimistossa tukioikeusrekisteristä tulostettua siirtohakemuksen liitteeksi Siirtoa 103B-lomakkeella haetaan kesäkuun puoliväliin mennessä, sen jälkeen haetut siirrot tulevat voimaan vasta  seuraavana vuonna.
***********************************************

Eläinpalkkioihin muutoksia vuonna 2022 - muista viitepäivä 30.3.2022

Piirroskuvat lehmästä, tietokoneesta ja vuohesta. Tietokoneen näytöllä teksti 30.3.2022.

Eläinpalkkioiden tukijärjestelmän muutoksista tarkemmin Ruokaviraston sivuilta.

Nykyiset EU:n eläinpalkkioiden osallistumisilmoitukset päättyvät vuoden 2021 lopussa, joten muista jättää jatkossa osallistumisilmoitus vuosittain. Muutos koskee siis seuraavia osallistumisilmoituksia EU:n eläinpalkkioihin:

  • EU:n nautapalkkio
  • EU:n lypsylehmäpalkkio (AB-alue)
  • EU:n lammas- ja vuohipalkkiot

MUISTA: Eläinrekisteritietojen on oltava aina kunnossa! Jos rekisteritiedoissa on virheitä, eläin hylätään kyseiseltä vuodelta ja lisäksi määrätään seuraamukset valvontasäädösten mukaan. Myös mahdollisesti palkkiokelpoisen eläimen virheelliset rekisteritiedot aiheuttavat hylkäyksen ja seuraamuksia. Rekisteritietoja voi korjata 30.3.2022 asti, jonka jälkeen rekisteri-ilmoituksien virheet aiheuttavat eläimen hylkäyksen ja seuraamuksia, jos eläin on palkkiokelpoinen eläin tai mahdollisesti palkkiokelpoinen eläin.

Viitepäivä lukitsee eläimen tiedot tälle vuodelle – takaraja tietojen tarkistukselle on 30.3.2022. Kyseisen päivän jälkeen virheelliset ja myöhässä tehdyt rekisteri-ilmoitukset aiheuttavat palkkioihin hylkäyksiä ja seuraamuksia.
 
Lue lisää Ruokaviraston sivuilta ja viljelijäuutiskirjeestä

Myös Pirkanmaan MTK:n Farmarin Teematieto-hankkeen Kotieläintukikoulutuksen tallenne löytyy hankkeen sivuilta.

Kannattaa tutustua myös MTK:n järjestämään Nautarekisteriuudistusta ja suomi.fi-valtuutusten tekemistä koskevaan webinaariin! Tallenne tilaisuudesta löytyy MTK:n sivuilta. 

Hakuajat

***********************************************

Eläinrekisteri-ilmoitukset naudoista, lampaista ja sioista on hyvä tarkistaa ajan tasalle hyvissä ajoin ja niiden kanssa kannattaa olla tarkkana koko ajan, ettei 7 vrk:n ilmoitusaika ylity.

Nauta- lammas- ja vuohitilojen on tehtävä  osallistumisilmoitukset kotieläintukijärjestelmiin kotieläintaloutta aloittaessaan  Paperilomake osallistumisilmoituksiin on nro 184.

Vipu-palvelusta tilatiedot. Maatila-osiosta voi nähdä tietoja mm. viherryttämistuen velvoitteista, ympäristökorvaustuen kohdentamisalueista, pysyvistä nurmista ja tukioikeuksista. Lohkotiedot-osiosta voi tarkistaa lohkojen korvauskelpoisuuden LHK-, ympäristökorvaus-, luomu- ja pohj.hehtaarituissa.

Kehittämisyksikön kuulumisia

Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alueen Uutiskirjeet ja lisätietoa kehittämisyksikön toiminnasta ja ajankohtaisista asioista löydät Maaseudun kehittämisohjelma-sivulta!

Keski-Suomi: Maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen ProAgria ovat koostaneet yhteen oppaaseen maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut Keski-Suomessa. Oppaan voi ladata tästä linkistä KS_hyvinvointipalvelut_esite (pdf-tiedosto).