Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Kehittämisyksikön kuulumisia

Kehittämistehtäviä koko yhteistoiminta-alueella hoitaa maaseutusihteeri Anna-Liisa Liettyä. Lisätietoa kehittämisyksikön toiminnasta ja ajankohtaisista asioista löydät Maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 -sivulta!

--------------------------

Uutiskirje 3/20

Uutiskirjeessä kerrotaan tukihaun aikataulusta sekä maksuaikataulu, MMM:n väliaikaisista tuista maatilakytkentäisille yrityksille, Työterveyslaitoksen Korona-ohjeet maatiloille (kieliversiot), Reilu Teko -säkkikeräyksestä ja alustavista maaseutusihteerien/maataloustoimistojen kesälomista. Uutiskirjeen voit lukea tästä linkistä (pdf-tiedosto).

MMM:n väliaikaisista tuista maatilakytkentäisille yrityksille voit lukea tästä linkistä (pdf-tiedosto)

Keski-Suomi: Maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen ProAgria ovat koostaneet yhteen oppaaseen maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut Keski-Suomessa. Oppaan voi ladata tästä linkistä KS_hyvinvointipalvelut_esite (pdf-tiedosto).

Hallintoyksikön kuulumisia

Yhteistoiminta-alueelle on palkattu kesäajan harjoittelijaksi Matias Kaakkolammi, jonka päätoimipiste on Ruovedellä. Matiaksen tavoittaa puhelimella numerosta 0505126689.

Uusia tukioikeuksien siirtoja voi  tehdä - huomaa kuitenkin, että omistus voidaan siirtää vain aktiiviviljelijälle. Tarkista, vastaavatko tilasi tukikelpoinen pinta-ala ja tukioikeuksien määrä toisiaan. Ylimääräiset tukioikeudet siirtyvät kahden vuoden käyttämättömyyden jälkeen kansalliseen varantoon.

Aktiiviviljelijän ajantasainen liitelomake 103A saadaan  Vipu-palvelusta  tai toimistossa tukioikeusrekisteristä tulostettua siirtohakemuksen liitteeksi, muun maanomistajan 103 A-lomakkeen saa vain toimistosta. Siirtoa 103B-lomakkeella haetaan kesäkuun puoliväliin mennessä, sen jälkeen haetut siirrot tulevat voimaan vasta  seuraavana vuonna.
***********************************************

Eläinrekisteri-ilmoitukset naudoista, lampaista ja sioista on hyvä tarkistaa ajan tasalle hyvissä ajoin ja niiden kanssa kannattaa olla tarkkana koko ajan, ettei 7 vrk:n ilmoitusaika ylity.

Nauta- lammas- ja vuohitilojen on tehtävä  osallistumisilmoitukset kotieläintukijärjestelmiin kotieläintaloutta aloittaessaan  Paperilomake osallistumisilmoituksiin on nro 184.

Vipu-palvelusta tilatiedot. Maatila-osiosta voi nähdä tietoja mm. viherryttämistuen velvoitteista, ympäristökorvaustuen kohdentamisalueista, pysyvistä nurmista ja tukioikeuksista. Lohkotiedot-osiosta voi tarkistaa lohkojen korvauskelpoisuuden LHK-, ympäristökorvaus-, luomu- ja pohj.hehtaarituissa.