Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Maatalouden investointituet

Maatalouden toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn parantamiseen voi hakea Maatalouden investointitukea. Tuen kohteena olevalla toiminnalla tulee olla olennaista merkitystä (25%) hakijan toimeentuloon. Alle 40- vuotias tilanpidon aloittaja voi hakea myös Nuoren viljelijän aloitustukea.Tuet haetaan ennakkoon ELY-keskuksesta.

Investointitukea hakevan tilan lähtötilanne, investointisuunnitelmat sekä maksuvalmius ja kannattavuus selvitetään hakemuksen yhteydessä. Suunnitelmien ja laskelmien tekemiseen voi tilata apua esim ProAgrian neuvojalta.

Talouslaskennan avuksi ja investointipäätösten tueksi Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alueen maatilayrittäjien käytössä on Yritystulkki AGRI -talouslaskentaohjelma. Lue lisää...

Maaseudun muun yritystoiminnan tuet

Maaseudun yritystoimintaa monipuolistavien yritysten perustamista, kehittämistä ja laajentamista tuetaan Yrityksen perustamis- ja investointituilla työtilaisuuksien ja toimeentulomahdollisuuksien lisäämiseksi maaseudulla. Harkinnanvaraisen tuen myöntäminen edellyttää, että yrittäjä asuu ja yritys sijaitsee maaseutumaisella alueella.

Yritystukea haetaan ennakkoon ELY-keskuksesta tai paikalliselta Leader-toimintaryhmältä, Vesurilta (K-S) tai Pokolta (Pirkanmaa).

Jo yritysinvestointia suunnitellessasi voit saada tukea sen edellytysten ja toteuttamisen selvittämiseen.