Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

TE-palveluista tulee kunnan palveluita 1.1.2025

Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi ja valtion työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Työvoimapalveluista tulee osa jokaisen kunnan peruspalveluja, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistys- tai yhdyskuntarakentamiseen liittyvät palvelut.

Työvoimapalvelujen avulla sekä henkilö- että yritysasiakkaat saavat neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen.

Järjestämme työvoimapalvelut yhdessä Jämsän, Joutsan, Luhangan, Multian, Mänttä-Vilppulan, Petäjäveden ja Toivakan kanssa ja muodostamme Eteläisen Keski-Suomen työllisyysalueen. Jämsä toimii työllisyysalueen vastuukuntana.

Mitä muutos tarkoittaa?

Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palveluntarjoaja vaihtuu vuoden vaihteessa. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivustolla ja otamme sinuun yhteyttä tarvittaessa myös henkilökohtaisesti.

Töitä tai työntekijöitä hakiessasi sinun tulee kirjautua aina Työmarkkinatorille, joka toimii töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen. Työmarkkinatorilta löydät myös kattavasti ohjeita asiointia varten.

Mikäli tarvitset työvoimapalvelua ensimmäistä kertaa, voit aina kääntyä Keuruun palvelupisteen puoleen ja me autamme ja ohjaamme sinua eteenpäin. Lisätietoa ja ohjausta työhakuun tai työntekijöiden rekrytointiin saat oman kuntasi verkkosivuilta tai Työmarkkinatorilta.

Työmarkkinatori (Keuruun aluesivu)

Kysyttävää TE-palvelut 2024 -uudistuksesta?

Eteläisen Keski-Suomen työllisyysalueeseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Satu Soutolahteen.

Satu Soutolahti
TE2024 työllisyysaluejohtaja
044 901 8420
satu.soutolahti(at)jamsa.fi

---------

Kuntalisähakemus (pdf)

Kuntalisän maksamisen perusteet (pdf)

Työllistämisen kuntalisä - perusturvalautakunnan päätös (pdf)