Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun neuvolan odotushuoneen seinillä loikkivat iloiset ja puuhakkaat puput, jotka kutsuvat perheet leikkimään, tutkimaan ja ihmettelemään. Taide on konkreettisesti vallannut neuvolan osana Kulttuurineuvola-toimintaa ja avajaisia vietetään ensimmäistä kertaa Keuruulla järjestettävän Vauvan kaa -tapahtuman yhteydessä 31.5. Taideteokset Keuruun neuvolaan on toteuttanut tekstiilitaiteilija Pirta Ala.Vauvan_kaa_banneri_verkkoon.png

Kulttuurineuvola-toiminnan tavoitteena on tuoda taidetta osaksi perheiden arkea ja tueksi neuvolatyöhön.  Jokainen neuvolakäynti voi olla taide-elämys ja teokset voivat myös lieventää jännitystä neuvolakäynnillä ja tehdä neuvolasta lapselle helpommin lähestyttävän. Eri neuvoloiden seiniltä löytyvien teosten lisäksi Kulttuurineuvola-yhteistyön kautta toteutetaan muun muassa kulttuuriteemaisia perhevalmennusiltoja eri taidetoimijoiden kanssa, jaetaan tietoa lapsiperheiden kulttuuripalveluista sekä annetaan helppoja vinkkejä yhteisiin taidehetkiin lapsen kanssa.

Kulttuurineuvola-toiminta on käynnistynyt Jyväskylässä neuvoloiden ja kulttuuripalveluiden yhteistyössä jo vuonna 2018 ja nyt toimintaa laajennetaan koko hyvinvointialueelle.

– Kulttuurineuvola-toiminnan ytimessä on lapsen hyvän kasvun tukeminen taiteen keinoin: perheet kutsutaan kulttuurin pariin jo vauva-ajasta alkaen tuomalla tietoa, erilaisia elämyksiä ja käytännön vinkkejä perheiden arkeen, kertoo Maria Poikonen.

Kulttuurineuvola-toimintaa toteuttavat yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen neuvolat ja kuntien kulttuuripalvelut.

Keuruun Vauvan kaa -tapahtuma 31.5.

Vauvan kaa -hyvinvointitapahtuma järjestetään Keuruun neuvolassa, osoitteessa Kantolantie 7 perjantaina 31.5. kello 15–17.

Tapahtuma esittelee vauvaa odottavien perheiden ja vauvaperheiden palveluja, joita esittelevät Keski-Suomen hyvinvointialue, kunnat, seurakunnat, järjestöt ja oppilaitokset. Messutyyppisessä tapahtumassa esittelypisteistä voi valita juuri ne, jotka itseä kiinnostavat.

Vauvan kaa -tapahtumat ovat osa hyvinvointialueen perhekeskusten toimintaa sekä neuvoloiden tarjoamaa perhevalmennusta ja ne ovat avoimia hyvinvointialueen perheille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

palveluvastaava Minttu Jokinen, p. 040 037 7152, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvolat
suunnittelija Maria Poikonen, p. 050 306 3967, Jyväskylän kaupunki, Kulttuuriaitta
palvelupäällikkö Marja Lehtoranta, p. 050 597 8314, Keski-Suomen hyvinvointialue, perhekeskustoiminta
vapaa-aikapäällikkö Heli Peltola, p. 040 827 2753, heli.peltola(at)keuruu.fi, Keuruun kaupunki

 

Tai osoitteesta: https://www.hyvaks.fi/tapahtumat/vauvan-kaa-hyvinvointitapahtuma-keuruulla