Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Päivitys 10.9.2021

Keuruun kaupungin koronanyrkki on kokoontunut perjantaina 10.9. ja todennut, että Keuruun alueen koronatilanne on rauhoittumassa ja terveysviranomaisten hallinnassa.  Mahdolliset jatkotartunnat on todettu jo altistuneilla henkilöillä.

Tiedotetta päivitetty 6.9.21

Keuruun kaupungin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on viime päivinä määrätty useita oppilaita ja lapsia karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Haapamäen yhteiskoululla on ilmennyt useita koronatapauksia, minkä johdosta oppilasryhmiä ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Keuruun ala-asteella yksi luokka on karanteenissa luokassa ilmenneen koronatapauksen johdosta. Haapamäen päiväkodissa osa lapsista ja henkilökunnasta on karanteenissa. Yksittäisiä kyytioppilaita em. tapauksiin liittyen on myös asetettu terveysviranomaisten toimesta altistuskaranteeniin.

Karanteeniin määrättyihin oppilaisiin ja lasten perheisiin on otettu terveysviranomaisten toimesta yhteyttä ja annettu heille ohjeet karanteenista. Karanteeni koskee vain niitä lapsia ja oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen. Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Koulut tiedottavat huoltajille Wilman kautta karanteeniajan opiskelutavoista ja kouluruokailujen järjestämisestä.

Haapamäen alueen tilanne terveysviranomaisten mukaan
Terveysviranomaisten näkemyksen mukaan erittäin harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta koronainfektio on lapsilla ja nuorilla vähäoireinen eikä uhkaa vakavasti terveyttä. Valtaosa väestöstä on saanut kaksi rokotetta, jotka tarjoavat hyvän suojan vakavaa infektiota vastaan. Sekä tutkimustulosten että käytännön kokemusten mukaan tauti tarttuu kouluoloissa yllättävänkin heikosti.
Kansallinen ja maakunnallinen linja on, että koulujen tilapäinenkin etäopetukseen siirtäminen on viimeinen vaihtoehto epidemian hillitsemisessä. Tautitilanne on terveysviranomaisten mukaan Haapamäen alueella hallinnassa eikä terveydellisiä perusteita koulun sulkemiselle ole, joten Haapamäen koululla voidaan jatkaa lähiopetusta normaalisti. Terveysviranomaiset eivät suosittele myöskään lasten ja nuorten siirtämistä omaehtoisesti etäopetuksen piiriin.

 

Sivistysjohtaja Marika Savukoski

Puh. 040 749 7718

Jaa artikkeli Facebookissa