Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Tästä linkistä voi katsoa ajankohtaista tietoa seututerveyskeskuksen koronarokotustiedotteista.

Päivitys 3.6.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on vakaasti epidemian perustasolla, joten kokoontumisrajoituksista luovutaan, mutta käsihygeniaa ja turvavälejä on noudatettava edelleen.
Toimintasuunnitelmaa covid-19 –epidemian hillinnän hybridistrategian toteuttamiseen on päivitetty valtioneuvoston
periaatepäätöksellä 27.5.2021. Päivitetyn toimintasuunnitelman mukaisesti epidemian perustason alueilla luovutaan
tartuntatautilain 58 § mukaisten kokoontumisrajoitusten käytöstä.
Lue koko tiedote täältä (pdf).

Päivitys 12.5.2021

Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvoitteita. Lue koko tiedote täältä (pdf). 

Lue THL:n "Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä" tästä linkistä (pdf).

Määräys on voimassa ajalla 12.5. – 1.6.2021.

Päivitys 7.5.2021

Muistilistaa koronarokotuskäytännöistä kesälomalaisille

THL on linjannut, että kesäasukkaiden /-mökkiläisten tulee hankkia rokotteensa siitä kunnasta, jossa ovat kirjoilla. Mökkikunnassa rokotetta ei voida ulkopaikkakuntalaisille antaa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella noudatetaan THL:n linjausta.
Kesälomamatkalaisia puolestaan muistutetaan, että jos annettu rokotusaika toisen rokotteen osalta osuu kesälomamatkan ajaksi, annettua rokotusaikaa on mahdollista muuttaa sopivampaan ajankohtaan. Tärkeä on tietää, että toista rokoteaikaa, jonka on saanut ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä, ei ole mahdollista aikaistaa. Jos aika ei käy, henkilö tilaa uuden rokotusajan, joka on myöhempi kuin jo annettu aika.

Päivitys 30.4.2021

Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta (liite 1), joka täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvoitteita. Lue koko tiedote täältä

 

Päivitys 27.4.2021

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien johtoryhmä ns. Koronanyrkki totesi  26.4.2021 kokouksessaan, että koronatartuntojen määrä on viime viikkoina ja erityisesti viime viikolla ollut erityisen maltillista. Tunnuslukujen perusteella sairaanhoitopiirin muun alueen lisäksi, nyt myös Jyväskylä on siirtynyt perustasolle. Lue kokouksen koko tiedote täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista kymmeneen henkilöön Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla sekä Punkalaitumen kunnassa. Rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi ja ne ovat voimassa 1.4.–30.4.2021 asti.  Lue lisää AVI:n tiedotteestä täältä.

Päivitys 30.3.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Koronanyrkki) totesi kokouksessaan 29.3.2021, että koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue jatkaa kiihtymisvaiheessa.

Tästä johtuen AVIn kokoontumisrajoituksia jatketaan edelleen huhtikuun loppuun saakka. (Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.)

Vaikka koronaviruksen ilmaantuvuus on pysynyt vakaana, ilmenee tartuntoja alueella kuitenkin jatkuvasti. Nyrkki toivookin pääsiäisen pyhiä ja vapaapäiviä vietettävän THL:n suositusten mukaisesti oman ydinperheen kesken tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Lisäksi kaupungin koronatiimi haluaa edelleen muistuttaa, että käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen sekä maskin käyttö ovat tärkeitä toimia koronan leviämisen ehkäisemisessä.

Päivitys 17.3.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä ns. Koronanyrkki suositteli kokouksessaan KSSHP:n alueelle, ettei yli 10 henkilön yksityistilaisuuksia järjestetä maaliskuun aikana.

Lue lisää tietoa tästä linkistä.

Päivitys 10.3.2021

Kansalaisopisto ja musiikkiopisto
Kulttuuritoimi

Päivitys 4.3.2021

Keuruun vapaa-aikatoimen toiminnat, voimassa 31.3.21 asti.

Päivitys 3.3.21 

Keuruun yläkoulut ja lukio jatkavat lomien jälkeen lähiopetuksessa. 

26.2.2021 Tartuntalain 58 §:n mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueelle (pdf) liittyen kokoontumisrajoituksiin.

--
Keski-Suomi on korona kiihtymisvaiheessa, mutta Keuruulla tilanne on edelleen rauhallinen. Noudattamalla käsihygieniaa, pitämällä tarvittavat turvavälit ja huomioimalla maskisuositukset huolehdimme jokainen, että tilanne säilyy hyvänä.